Løkstuffingen bidrar med saftighet og sødme i denne måten å lage helstekt kylling på. Rosmarin er en ganske intens krydderurt, men her er det mye den har å jobbe med. Dessuten er den veldig dekorativ. Kanskje har du allerede egen rosmarin fra potter eller hagen?
Dagens rett
Foto: (LarisaBlinova)
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.
10 Mai 2024 - 23:00
Helstekt kylling med løkstuffing og rosmarin
Fremgangsmåte
- Legg kyllingen i en ildfast form.
- Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen.
- Bind sammen kyllinglårene med hyssing.
- Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og finhakket rosmarin.
- Ha litt vann i formen.
- Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.
- Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet.
- Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til.
- La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.
- Stikk en kvast med rosmarin inn i åpningen ved servering.
- Sjysaus: Lag en god saus mens kyllingen får hvile.
- Kok opp stekesjy tilsatt kyllingkraft og fløte.
- La koke til den tykner.
- Jevn evt sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt rosmarin.
- Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå