Aubergine er en av de mer mettende grønnsakene som ofte erstatter kjøtt. Her har vi imidlertid inkludert litt kjøtt for å skape etter fylde og smak, men de kan fint lages vegetarisk med eksempelvis bønner i stedet for kjøtt.
Dagens rett

Aubergineruller fylt med marinert kalkunfilet og feta er topp som smårett, forrett eller del av festbordet
De er enkle å lykkes med og raske å lage. Du kan fint bytte ut kalkun med rester av alle typer kjøtt.
27 Desember 2023 - 00:00
Grillet aubergine fylt med hvitløk- og rosmarinmarinert kalkunfilet og feta

Fremgangsmåte
- Start med å marinere kalkunfiletene:
- Bland ingrediensene til marinaden. Skjær kalkunfiletene i terninger og legg dem i marinaden i 15 minutter.
- Fylt aubergine: Fetaost, persille, chili, sitronsaft og hvitløk moses sammen. Smak til med salt og pepper.
- Del auberginen i 8 tynne skiver, pensle med olje og stek dem på hver side på grillen eller i panne i 3-5 minutter.
- Skjær kalkunfiletene i terninger og stek dem raskt i smør i maks. 3 minutter.
- Fordel kalkunbitene og fetaostblandingen på aubergineskivene og rull dem fast sammen. Fest evt med tannstikker (uten smak).
- Dryss over sesamfrø.
- Server auberginerullene som forrett eller som del av et koldtbord.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå