- Legg kyllingen i en ildfast form.
- Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen.
- Bind sammen kyllinglårene med hyssing.
- Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og finhakket rosmarin.
- Ha litt vann i formen.
- Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.
- Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet.
- Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til.
- La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.
- Stikk en kvast med rosmarin inn i åpningen ved servering.
- Sjysaus: Lag en god saus mens kyllingen får hvile.
- Kok opp stekesjy tilsatt kyllingkraft og fløte.
- La koke til den tykner.
- Jevn evt sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt rosmarin.
- Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling