Ikke alle valgte kalkun forrige uke, for Thanksgiving er ikke en fast norsk tradisjon. Og full kakun-pakke passer dårlig på en torsdag. Brystfileten er et veldig godt alternativ rask å lage som her med lekker gremolata.
Dagens rett
Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.
06 Desember 2024 - 00:00
Helstekt kalkunfilet med gremolata
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til gremolataen.
- Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Ha over halvparten av gremolataen under steking.
- Sett i et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek på 200 grader til fileten har en kjernetemperatur på 67 °C . La fileten hvile ca. 10 minutter før du skjærer i den.
- Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene.
- Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
- Kok ut langpannen med litt appelsinjus. Tilsett resten av gremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner, og du har en flott saus til kalkunen.
- Skjær kalkunfileten i skiver.
Server lettkokt kål ved siden av. Ha gjerne noen skiver ingefær i kokevannet.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå