Helstekt kalkunfilet med gremolata
Apéritif

Helstekt kalkunfilet med gremolata

Slik skal du helsteke kalkunen, Og du skal ha gremolata som tilbehør. Det siste setter en ekstra spiss på måltidet. Oppskriften på det hele finner du her.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til gremolataen.
  2. Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Ha over halvparten av gremolataen under steking.
  3. Sett i et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek på 200 grader til fileten har en kjernetemperatur på 67 °C . La fileten hvile ca. 10 minutter før du skjærer i den.
  4. Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene.
  5. Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
  6. Kok ut langpannen med litt appelsinjus. Tilsett resten av gremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner, og du har en flott saus til kalkunen.
  7. Skjær kalkunfileten i skiver.

Server lettkokt kål ved siden av. Ha gjerne noen skiver ingefær i kokevannet.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Kalkunstuffing

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her