Helstekt kalkunfilet med gremolata
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til gremolataen.
- Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Ha over halvparten av gremolataen under steking.
- Sett i et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek på 200 grader til fileten har en kjernetemperatur på 67 °C . La fileten hvile ca. 10 minutter før du skjærer i den.
- Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene.
- Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
- Kok ut langpannen med litt appelsinjus. Tilsett resten av gremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner, og du har en flott saus til kalkunen.
- Skjær kalkunfileten i skiver.
Server lettkokt kål ved siden av. Ha gjerne noen skiver ingefær i kokevannet.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG