Kanskje er du så heldig å finne kalkunbryst på tilbud nå i januar. Da har du altså en god grunn til å slå til. Kanskje har du sågar kjøpt inn ekstra som du ikke fikk brukt i forrige uke, ja, da har du også løsningen for å bli kvitt det på en god måte.
Dagens rett
Foto: (zia_shusha)
Kalkunbryst er som skapt for januarmenyens behov for lettere løsninger
Siden kalkun er så mager, unner vi oss en deilig kremet saus til. Doble gjerne mengden grønnsaker, det gjør ekstra godt.
06 Januar 2024 - 00:00
Helstekt kalkunbryst eller biffer med hvitvinsdampede neper, sjalottløk, sopp og spinat i en kremet saus
Fremgangsmåte
- Helstekt kalkunbryst: Pensle kalkunbrystet med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. La hvile 15 minutter før det skjæres opp i tynne skiver.
- Kalkunbiffer: Skjær kalkunbrystet i porsjonsbiter a 150 gram. Stek i smør på begge sider. Smak til med salt og pepper. La hvile i 5 minutter før servering. Kok ut pannen med litt hvitvin og ta vare på stekesjyen.
- Hvitvinsdampede neper, sjalottløk og sopp: Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller på et rivjern. Skjær sjalottløk i tynne båter og sopp i tynne skiver. Ha alt i en ildfast form. Hell over vin og tilsett stekesjy. Sett formen inn i stekeovnen ved 180 °C og damp grønnsakene i ca. 5 minutter. Rør inn spinaten slik at den "smelter".
- Kremet saus: Hell hvitvin og kraft i en kjele. Tilsett også sjy fra grønnsakene. Kok inn til to tredeler. Tilsett fløte og kok inn til sausen tykner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Rør inn sausen i grønnsakene og legg kalkunbiffene oppi.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 669.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå