Med kokeboka Bare mat fra mitt kjøkken viser landets kanskje aller mest kjente kokk at han behersker folkelig mat. Husmannskost har ikke vært Eyvind Hellstrøms signatur på noe tidspunkt (selv om enhver god kokk behersker det også).
For grønnskollinger?
I klassisk Hellstrøm-stil skal han ha uttalt at «dette ikke er noe for grønnskollinger» da han ga ut sin første kokebok Bagateller i 2000.
Det er et stykke mellom tiden med to Michelin-stjerner og fjorårets Hellstrøm Jr som ble kåret til Beste Norske Kokebok 2012, enn si årets utgivelse.
Les om fjorårets beste kokebok
Om Bare mat fra mitt kjøkken er en kokebok for grønnskollinger, gjenstår å se, i alle fall er den fylt med lettlagete retter, fristende presentert.
Du kan selv teste Hellstrøms egne versjon av en klassiker som kålruletter som du finner nederst på denne siden.
Kålruletter på fransk
Dette mener juryen om Hellstrøms foreløpig siste på kokebokfronten:
Dette er de øvrige finalistene
Om Hellstrøm blir Beste Norske Kokebok i 2013 også, avsløres den 9. desember på Det Norske Teatret.