- Sett ovnen på 200°C.
- Ta forsiktig av bladene på savoykålen, skjær av stilken. Kok opp saltet vann i en stor kjele og kok kålbladene i 5–6 minutter. Avkjøl kålbladene i kaldt vann. Tørk kålbladene når de er avkjølt.
- Varm smør i en stekepanne på middels varme. Tilsett hakket løk og hakket hvitløk. La det surre til den er blank og myk, cirka 3–4 minutter. Avkjøl.
- Pisk egg i en bolle, tilsett den avkjølte løken, kjøttdeig, fløte, brødkrumme, rosmarin, karve og salt. Bland godt.
- Rull 8 kjøttboller av deigen og pakk dem inn i den kokte kålen. Legg skjøten ned på en tallerken. Sett kaldt mens du forbereder sausen og tilbehøret.
- Varm rapsolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett stjerneløk, gulrot, selleri, løk og hvitløk og litt salt. Fres grønnsakene i cirka 3 minutter til de har fått litt farge.
- Tilsett tomatpuré og stek videre i 2 minutter. Tilsett rødvin og la det koke inn til pannen nesten er tørr.
- Tilsett kyllingkraft og kok opp. Sil kraften fra grønnsakene, ta vare på grønnsakene.
- La kraften koke videre og tilsett laurbærblad, karve og timian. Sett ned varmen og la det småkoke i cirka 45 minutter, helt til sausen tykner. Smak til med salt.
- Smør en ildfast form med litt mykt smør. Legg de innpakkede kålrulettene utover i formen, legg grønnsakene rundt. Hell over sausen.
- Dekk med aluminiumsfolie og sett formen inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
- Ta av aluminiumsfolien og stek videre i 25 minutter, øs saus over kålrulettene underveis, med en skje.
Server kålruletter rett fra formen med hjemmelaget potetmos.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Se våre andre oppskrifter på kålruletter
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Oppskriften er hentet fra Bare Mat, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Eyvind Hellstrøm .