Heges laksepanne

Alle toppidrettsutøvere vet hvor viktig det er å spise fisk jevnlig, og denne deilige lakseretten blir raskt familiens favoritt.
Redaksjonen
16 Februar 2010 - 01:00

Kanadiere har et like brennende forhold til laksen som det vi har her hjemme.
 
Hva passer vel bedre enn å lage denne enkle men velsmakende lakseretten i det våre skiskyttere skal ut på jaktstart i dag?
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Heges laksepanne

Heges laksepanne

Fremgangsmåte

  1. Del fiskefileten i porsjonsstykker. Kutt purre i tynne ringer og hakk rødløken. Skjær fennikel i skiver og eple i terninger.
  2. Ha smør og karri i en vid kjele/panne og la det surre litt. Ha i grønnsaker og frukt og la det surre med en stund før du tar i tomatpure, buljong og matfløte.
  3. La det koke opp, legg i laksestykkene og la det trekke over middels varme til fisken er knapt mør.
  4. Smak til med salt, pepper og paprika. Dryss over krepsehaler eller reker rett før servering. Det bør ikke koke, for da blir skalldyrene lett seige.
  5. Retten smaker godt med kokt ris eller brød til og en grønn salat. Til fest pynter du evt. med noen dampede blåskjell.

Sendt inn av Tine

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat
Dagens rett

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat

Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her