Stekt ris er en rett som går igjen i de aller fleste asiatiske land sine kjøkken. Retten finnes i utallige utgaver. I dag er det Singapore-versjonen du bør prøve.
Her kan lese mer om det ekte Singapore-kjøkkenet
Felles for disse rettene er at de baserer på kokt ris, rester fra dagen før, som her til lands har en tendens til å havne i matsøppelet. Noe det absolutt ikke er noen grunn til.
Vi har også andre oppskrifter på stekt ris
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Stekt ris som i Singapore
Fremgangsmåte
Varm woken eller stekepannen.
Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet.
Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.
Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.
Smak til med fiskesaus og pepper.
Tips: Risen som brukes i stekt ris bør være kald, da blir ikke den stekte risen "grøtete".
Vi har også andre oppskrifter på stekt ris
Her kan lese mer om det ekte Singapore-kjøkkenet
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG