Om du ikke er blant de heldige som har tilgang på norske pærer fra hagen, finnes de også i butikken akkurat nå. Men importpærer gjør også susen i denne oppskriften. Aller best er det om de er godt modne.
Ukens kake
Foto: (vkuslandia)
Har du pærer som begynner å bli veldig modne, ja, da skal du bake denne kaken
Denne pærekaken er bakt med grovt mel, honning og syrlig innslag i form av surmelk og eplesidereddik. Resultatet er supersaftig og holdbart.
Aase E. Jacobsen
05 Oktober 2023 - 10:00
Pærekake med grovt mel honning og valnøtter
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker luftig.
- Tilsett ett egg av gangen under stadig omrøring.
- Bland de tørre ingrediensene, bortsett fra valnøtter.
- Sikt inn i eggblandingen vekselvis med surmelken.
- Fyll røren i en smurt rund kakeform (22 cm).
- Vask pærene og fjerne kjerne og stilk.
- Skjær pærene i skiver og fordel dem utover kaken.
- Dryss over hakkede valnøtter.
- Pisk honning og eplesidereddik og drypp over kaken.
- Stek ved 185 grader i 40 minutter.
- Sjekk med en trepinne om kaken er gjennomstekt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå