Halvnorsk etikett på Berg Schlossberg

Breuers Berg Schlossberg 2005, med en etikett laget av den norsk-sveitsiske kunstneren Paul Brandt, lanseres på Credo i Trondheim 8. mars.
Redaksjonen
14 Februar 2007 - 09:00

Og sier vi Credo er det kanskje mange som har mistanke om at det er Calle Feght som står bak. Det er korrekt.

- For det første så er det Paul Brandt som har gjort mesteparten av utsmykningen på Credo. Og siste gangen Bernhard Breuer var på Credo ble han kjent med Paul Brandt. Så var vi ute og spiste med Brandt og hele Breuer-familien falt for kunsten hans. Det er bakgrunnen, sier Feght.

Unikt design
Er dette et unikt design eller er det kunst som er laget tidligere?

- Dette er laget for Breuer, i form av den matematiske kunsten til Brandt. Han har veldige klare tanker om Berg Schlossberg i bildet. Det er jo ikke et konkret bilde, men det er spennende. Det er fire trykk oppå hverandre på denne etiketten, forteller Feght.

Det er ikke uvanlig at Berg Schlossberg har kunstneretiketter. Det har vinen nemlig hvert år. Det spennende nå er at halvnorske Brandt har laget den og at den lanseres på Credo.

Ikke "kunstnervin"
- Men det er altså ikke en "kunstnervin". Dette er en vin som skal drikkes og ikke bli liggende. Men samtidig er Berg Schlossberg en ekstremt holdbar vin, da. En av de beste rieslingene som finnes, sier Feght.

Er det hyggelig for deg personlig at det blir en lansering på Credo?

- Absolutt. Jeg har vært en personlig venn av Breuer-familien i mange år. Og har hatt Breuer som min favoritt når det gjelder tørre riesling-produsenter. Jeg var god kompis av Bernhard og dro ned for å besøke ham. Jeg kom ned ti timer etter at han døde, så det var litt spesielt. Vi hadde jo gjort mye sammen, sier Feght

- Så å lansere denne vinen på Credo kjennes rett på alle måter, sier han.

Bernhard Breuer døde i 2004.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay
+
Tester

Med denne årgangen tar Burgund opp kampen med (mye) USA-chardonnay

60 hvite burgundere i spesialutvalget og spesialbestilling i årgang 2022 som er en årgang for dem som liker rike og kjøttfulle sødmefylte chardonnay-viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på denne luftige og friske desserten
Ukens kake

By på denne luftige og friske desserten

Fromasj er undervurdert som dessert - i hvert fall lages det ikke så ofte lenger. Det kan du gjøre noe med. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten
Dagens rett

Fredagskosen er i boks med denne asiatiskinspirerte retten

En rask og smakfull rett avslutter en lang arbeidsuke - gjerne med skummende følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her