Gull til Tom Victor Gausdal

Tom Victor Gausdal tok gull i Global Chef Challenge i helgen.
Redaksjonen
05 November 2007 - 14:50

Denne helgen ble det arrangert semifinale for nordeuropa i Global Chef Challenge. Gausdal tok altså førsteplassen. Han skal dermed representere Norge og Nord-Europa i finalen i Dubai i mai 2008. 
 
Individuelt
Global Chef Challenge er Word Association of Chefs' Societies sin individuelle kokkekonkurranse. Under helgens semifinale var det 12 kandidater som deltok, og det var dermed den av åtte semifinaler med flest deltakere.
 
Fire retter
Konkurransen er en mystery basket-konkurranse, og ingen råvarer var kjent på forhånd. Kandidatene fikk presentert råvareutvalget dagen før, og fikk to timer til å skrive en fireretters meny til åtte personer. Gausdal valgte vaktel, gjørs, svinekjøtt og pære, og ut av det presenterte han menyen.
 
Den så slik ut: Duo av vaktel med syltet gresskar, salat, spinatkrem, eplechutney og aigre-doux.
 
Posjert gjørs med kryddermousseline, savoykålravioli, appelsinessens og kremet einerbærsaus.
 
Grillet svin toppet med pistou sammen med braisert svineside, potet og pastinakkquiche, sprø løk og braiseringsjus.
 
Bakt pære med hasselnøttfinancier, hvitsjokko-limemousse og anis-bringebærsorbet.
Fem timer
Under planleggingstimene med menyen hadde Gausdal med seg Sven Erik Renaa som diskusjonspartner. Gausdal hadde fem timer på kjøkkenet og hadde med seg Jan Robin Ektevedt fra Falcon Crest i Oslo som assistent under konkurransen.
 
Carina Brydling fra Sverige kom på annenplass mens Pamela Fowlis fra Skottland kom på tredje.
 
Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Skottland, Wales, Storbritannia, Irland, Estland, Latvia og Russland deltok i konkurransen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning
Dagens rett

Med brasiliansk klippfiskgryte på bordet blir det høy stemning

Det er vanskelig å overgå brasilianerne når det kommer til å tilberede vår egen klippfisk med kjærlighet og intensitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink
Ukens drink

Her glemmer du helt at dette er en alkoholfri drink

Det er bare formen på glasset som ikke stemmer. Men smaken er så nær originalen som det er mulig å komme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her