En gryte er perfekt når flere skal spise middag sammen. Denne oppskriften kan brukes som en mellomrett i en større festmeny. La deg forføre av den rene smaken av norsk sjømat. For ekstra smak, kan du lage en aioli og servere ved siden av. Også denne oppskriften finner du nedenfor.
Dagens rett
Foto: (Tom Haga)
By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.
22 September 2023 - 23:01
Gryte med ishavsrøye og skalldyr
Fremgangsmåte
- Begynn med å klargjøre og kutte til alle grønnsakene i passe store biter.
- Skalldyrene:
- Rens blåskjell og hjerteskjell for byssustråder og rur, og skyll dem godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Rens rekene og sett til side.
- Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og ha i sjalottløken og la surre til blank.
- Ha i skjellene og tilsett hvitvinen.
- Damp skjellene over høy varme til de har åpnet seg - ca 4 minutter.
- Ta skjellene av varmen og ha de i en sil slik at du får tatt av skjellkraften som du bruker med fiskekraften.
- Sett skjellene til side mens du lager resten av gryten.
- Fiskegryten:
- Ha olje i en stor tykkbunnet kasserolle og varm opp over middels høy varme.
- Surr alle grønnsakene etter rekkefølge til de er blanke, men ikke har tatt farge.
- Tilsett tomatpuré og fres dette sammen litt.
- Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, hell på med kraften fra skalldyrene, fiske- og kyllingkraft.
- Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.
- Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent 3 cm. La dette trekke ferdig i buljongen før servering, og ha i skalldyrene de siste par minuttene slik at de blir gjennomvarme.
Tips:
Du kan bytte ut fiskekraften med fiskebuljong
Server med brød og hjemmelaget aioli som Hellstrøm vi ha den.
Lyst til å lage noe annet med ishavsrøye?
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 314.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Aïoli
Fremgangsmåte
Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje, og smak til med salt og pepper og litt presset sitronsaft.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Forsiden akkurat nå