Man marinerer ikke kylling for å få mørt kjøtt - kylling er nemlig alltid mørt. Marineringen er for å få variert smak, sterk smak eller en bestemt smak som man er ekstra glad i.
Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet. Lengre tid i marinade betyr mer smak på kjøttet. Nå er det ikke alltid slik at man planlegger grilling i lang tid i forveien, snarere tvert i mot, og da får man bare marinere så lenge man rekker.
Etter hvert har det blitt ganske enkelt å få tak i ingredienser til marinader, krydder og urter som man tidligere måtte ta med seg fra ferie i utlandet. Selv de store butikkjedene har nå begynt å ta inn en del varer med opprinnelse i mer eksotiske strøk.
Urtemarinerte kyllingfileter i folie på grillen
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til marinaden, hell den i en dobbel plastpose og legg i kyllingfiletene.
- Vend filetene i marinaden og la dem ligge i ½ time eller over natten.
- Ta filetene opp av marinaden og pakk dem inn i hvert sitt stykke aluminiumsfolie.
- Legg dem på grillen og stek dem i ca. 4 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.
Server med salat eller grillwokkede grønnsaker.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Kylling i persille- og limemarinade
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Rosmarinmarinerte kyllingbryst
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingbrystene. Vend brystene i marinaden og la dem ligge i 1/2 time eller natten over. Legg kyllingbrystene på grillen og la dem bli gjennomstekt. Server kyllingbrystene på en seng av sprø salat med fargerike grønnsaker.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Kylling på grillen med smaker fra Jamaica
Fremgangsmåte
- Del kyllingen i ca 8 serveringsstykker (lårene deles ved leddet).
- Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.
- Hakk ananasen i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene til salsaen. Dekk til bollen og sett den kaldt.
- Stek de marinerte kyllingbitene på grillen. Dersom de blir mørke kan man legge dem i aluminiumsfolie den siste tiden.
Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og for eksempel couscous krydret med finhakkede mynteblader.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 264.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Japanske grillspyd
Fremgangsmåte
- Legg grillspyd av tre i bløt i ½ time.
- Skjær kyllingfiletene i stimler på langs og træ dem på spydene.
- Legg dem deretter i marinaden i 2-3 timer eller i kjøleskap natten over.
- Stek grillspydene på grillen til kjøttet er gjennomstekt.
Server med dippsaus til.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Indonesisk grill-wok
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Tilsett kyllingstimlene og bland dem godt med marinaden. La posen ligge i kjøleskapet fra 1/2 - 3 timer.
- Ta kyllingstrimlene opp av marinaden og stek dem i en wokpanne som er beregnet for grillen.
- Når kjøttet er hvitt rundt det hele kan grønnsakene tilsettes.
- Fres alt sammen noen minutter.
Server woken med ris, gjerne krupuk (maisbrød), søt chilisaus og soyasaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Surmelksmarinert kylling med Hawaii-salsa
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til salsaen og la den trekke, gjerne et par timer. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfiletene. Mariner så lenge du har tid eller over natten. Tørk av marinaden og grill filetene i ca. 4 minutter på hver side eller til kjøttet er gjennomstekt. Server med Hawaii-salsaen og eventuelt kokt ris.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG