Kveite er en av våre beste matfisker, som vi ikke skal spise for mye av - fet fisk spesielt om den er vill - har en tendens til å samle opp miljøgifter i fettet, så sunt og godt det enn er. Men en middag en gang i blant er helt innafor, og da passer jo denne oppskriften veldig godt. Lettlaget, men med smaksgaranti.
Dagens rett
Grillet eller stekt kveite med salsa og majonessaus
Gi kveite et lite smakskick med denne oppskriften
En salsa som riktignok ikke er sterk, men frisk, løfter den gode kveitesmaken.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2022 - 00:00
Grillet eller stekt kveite med salsa og majonessaus
Fremgangsmåte
- Kveite:
Smør kveiteskivene med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Stekes eller grilles 3 minutter på hver side. - Salsa:
Rør sammen alle ingrediensene og hold den kald. - Majonessaus:
Rør sammen majones, fløte og oliven og varmt vann. La det bli varmt, men ikke kok.
Server den stekte kveita med salsa, majonessaus, frisk grønn salat, kokt ris eller sprøstekte tortillas.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå