Dette ølet er en god forsmak som gir mersmak. For det er et solid matøl, laget som en mellomting mellom en saison og en belgisk blonde, i følge bryggerimester Frank Werme.
Fårikål og cæsarsalat
Det har god fruktighet, kremaktig skum, god syre og lang ettersmak med bedre bitterhet enn man vanligvis forbinder med et øl av typen blonde. Derfor fungerer det veldig godt til mat, til alt fra tradisjonsretter med stekt flesk/bacon og fårikål til «moderne» mat som cæsarsalat.
Selv om Jessheim-traktene forbindes med bølgende kornåkre, er ølbryggingen av ny dato. Og den hadde neppe kommet til, hadde det ikke vært for Gardemoen-utbyggingen.
Innehaver Kjersti Romsaas Sundby «ofret» slektsgården, la ut jordene til boligutbygging og konverterte gårdsbygningene til en moderne servicebedrift med blant annet hotell-, bakeri- og restaurantdrift, som også inkluderer et bryggeri (og brenneri).
Grunner til Jessheim-tur
Sundbytunet brygget sine første dråper for halvannet år siden, men leverte kvalitet fra første stund. Så har da også Frank erfaring fra både Nøgne Ø og Nils Oscar i Sverige.
Han har også bakgrunn som destillatør, og fra Sundbytunets mikro-destilleri kommer det sterke dråper som enn så lenge kun kan nytes på stedet. Nok en grunn til å legge turen innom.
Det gjelder også om du vil sikre deg noen av deres øl i butikkstyrke som selges i Sundbytunets delikatesseforrening. Kjellerpilsen og Red Ale er gode alternativer til hverdagspils og bayer.