Dagens rett

Gazpacho spansk grønnsakssuppe

Gazpacho er med god grunn populær i heten i Spania: grønnsakssuppen serveres nemlig kald
Foto: (istock)

Gazpacho er med god grunn populær i heten i Spania: grønnsakssuppen serveres nemlig kald

Kald suppe er perfekt om sommeren. Den har tomater som hovedingrediens og de kan godt komme fra en boks.
14 Juni 2022 - 23:00

Når norske tomater smaker så godt som akkurat nå, er det synd å ty til boks.

Om du likevel gjør det, sørg for å bruke kvalitetshermetikk. Sjekk hyllene i velassorterte butikker, og kjøp med et lite lager. Skulle det bli en fantastisk sommer, som vi jo håper på, har du lett tilgang på det du trenger for en sommerlig middag. Som med fordel kan tas med utendørs. Den er nemlig perfekt å fylle i en termos. 

For ekstra spansk følelse kan du spandere på deg et glass tørr fino sherry.  Dersom du ikke har smakt en slik kombinasjon tidligere tør vi nærmest garantere deg en spennende og veldig autentisk smaksopplevelse. 

Se våre oppskrifter på gazpacho

Gazpacho - spansk grønnsakssuppe

Gazpacho - spansk grønnsakssuppe

Fremgangsmåte

  1. Fres løk, paprika og tomater i olje, ha på tomatpuré, hvitløk, chili og squash. La alt frese litt videre.
  2. Tilsett hvitvin og kok opp.
  3. Tilsett tomater fra boksen, og kok opp på nytt.
  4. Kjør alt sammen med basilikum i foodprocessor til fin puré.
  5. Sil puréen så den får silkemyk konsistens.
  6. Smak til med salt og pepper.

Avkjøl suppen til den er iskald, og server i suppeboller, gjerne med litt melkeskum i med friske urter f eks finhakket basilikum i.

Se våre oppskrifter på gazpacho

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Oppskrift fra kokeboken Mat og Vin fra Gyldendal

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.38 l Pris: 268.00 kr Bestillingsutvalget
    90 POENG
  • Belgia
    Belgia
    Volum: 0.33 l Pris: 61.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
  • Sveits
    Sveits
    Volum: 0.75 l Pris: 129.70 kr Uten utvalg
    87 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget
    86 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her