Gallo til Amundsen

En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.
Redaksjonen
01 Oktober 2004 - 01:00

Gallo er verdens største familieeide vinprodusent og eier blant annet verdens største vingård, Livingstone i California. I fjor solgte selskapet til sammen 650 millioner liter vin i over 90 land. Forbrukernes respons skyldes ikke bare vinenes popularitet, men også det faktum at Gallo er et av de mest prisbelønte vinmakerne i verden. I september lanseres Redwood Creek Sauvignon Blanc i Norge som det første landet utenfor USA. Vinen er også den eneste kaliforniske Sauvignon Blanc på Vinmonopolet. I tillegg selges Rancho Zabaco, Turning Leaf, tre varianter av Sierra Valley og Carlo Rossi som er verdens nest største vinmerke.
 
- Vi er svært glade for avtalen med Gallo. De er et kvalitetsbevisst og innovativt selskap, som ligger helt i forkant når det gjelder forskning og produktutvikling, sier Cathrine Amundsen Dahl, daglig leder i Amundsen.
 
Et vineventyr
Gallo ble dannet av brødrene Ernest og Julio Gallo i Modesto, California i 1933. Julio hadde ansvaret for druer og vinproduksjon, mens Ernest tok seg av salg og markedsføring. Med 6000 lånte dollar, et leid varehus og utstyr kjøpt på kreditt startet brødrene det som i dag er et suksessrikt selskap med over 4600 ansatte. All vinen produseres i California, men selges verden over.
 
- Vår filosofi er å lage gode viner i et bredt prisspekter, som gir forbrukerne en smak av California. Dette prøver vi å gjenspeile både i vinen og i vår kommunikasjon. Vi prøver hele tiden å være i forkant når det gjelder å gjøre vin mer tilgjengelig for forbrukerne, og vårt nye partnerskap med Amundsen skal hjelpe oss i å øke salget av vin her i Norge. Vi opplever Amundsen som en av Norges mest ambisiøse distributører, og gleder oss til å samarbeide med dem, sier Tamara Minick-Scokalo, Gallos Europa-direktør.
 
Kilde: Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her