Guide
Sylting av grønnsaker

Krydret chutney

Fremgangsmåte
- Tomatene flåes ved at de dyppes i kokende vann. Deretter deles de i båter og kjernene fjernes.
- Løken og hvitløken finhakkes og paprika renses og skjæres i strimler.
- Oljen varmes og løk og hvitløk freses godt før paprika tas i.
- Deretter tas de øvrige ingrediensene over i kjelen. Det hele må få stå og småkoke i ca. 1 ½ time.
- Chutneyen tas over på helt rene glass eller krukker.
Tips:
Med fine sløyfer og bånd blir det straks en nydelig hjemmelaget gave å gi bort.
Med fine sløyfer og bånd blir det straks en nydelig hjemmelaget gave å gi bort.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du stikkelsbær-chutney

Fremgangsmåte
- Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.
- Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.
- Kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til den er tyktflytende.
- Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.
Tips: Pickleskrydder kan være vanskelig å få tak i. Da kan du bytte det ut med sursildkrydder.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du eplechutney

Fremgangsmåte
- Skrell eplene, del dem i biter og ha dem i en kjele med løk, paprika, rosiner og litt vann.
- Kok opp og la det småkoke til du har en jevn masse.
- Rør i sukker, salt og eddik i, deretter krydderet.
- Ferdig kokt helles chutneyen over på helt rene glass eller krukker. Tette lokk settes på.
Passer godt sammen med en rekke kjøttretter.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du tomatchutney

Fremgangsmåte
- Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder, skyll dem i kaldt vann og flå dem.
- Tomatene deles og kjernene fjernes.
- Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter.
- Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1-1½ time.
- Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende. Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.
Tips: Med sløyfe og kort er et glass hjemmelaget chutney en hyggelig gave.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå