Krydret chutney

Krydret chutney

Fremgangsmåte

  1. Tomatene flåes ved at de dyppes i kokende vann. Deretter deles de i båter og kjernene fjernes.
  2. Løken og hvitløken finhakkes og paprika renses og skjæres i strimler.
  3. Oljen varmes og løk og hvitløk freses godt før paprika tas i.
  4. Deretter tas de øvrige ingrediensene over i kjelen. Det hele må få stå og småkoke i ca. 1 ½ time.
  5. Chutneyen tas over på helt rene glass eller krukker.
Tips:
Med fine sløyfer og bånd blir det straks en nydelig hjemmelaget gave å gi bort.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du stikkelsbær-chutney

Slik lager du stikkelsbær-chutney

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg.
  2. Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.
  3. Kok opp og la chutneyen småkoke i ca. 1 time til den er tyktflytende.
  4. Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

Tips: Pickleskrydder kan være vanskelig å få tak i. Da kan du bytte det ut med sursildkrydder.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du eplechutney

Slik lager du eplechutney

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene, del dem i biter og ha dem i en kjele med løk, paprika, rosiner og litt vann.
  2. Kok opp og la det småkoke til du har en jevn masse.
  3. Rør i sukker, salt og eddik i, deretter krydderet.
  4. Ferdig kokt helles chutneyen over på helt rene glass eller krukker. Tette lokk settes på.

Passer godt sammen med en rekke kjøttretter.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du tomatchutney

Slik lager du tomatchutney

Fremgangsmåte

  1. Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder, skyll dem i kaldt vann og flå dem.
  2. Tomatene deles og kjernene fjernes.
  3. Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter.
  4. Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1-1½ time.
  5. Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende. Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.

Tips: Med sløyfe og kort er et glass hjemmelaget chutney en hyggelig gave.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her