Det finnes flere måter å lage sorbet på, men den enkleste er å lage den i ismaskin. Har du ikke ismaskin, gjør en stavmikser også suksess. Men da må du røre med stavmikseren hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.
Glukose for smidighet
Selv er jeg opptatt av at det jeg spiser har rene og friske smaker og setter ofte spørsmål ved ingredienser i en oppskrift. Hvorfor er de der? Hvilken betydning har de for desserten eller kaken?
Flere gode desserter finner du her
Hvorfor bruker man eksempelvis glukose i en sorbet? Glukosen gjør at frysepunktet senkes og at sorbeten får en smidig og elastisk konsistens.
Må være moden
Sammen med mango blir det ekstra vellykket. Det er imidlertid forskjell på mango. En umoden mango gir ingen god sorbet. Velg derfor de som er merket med «spisemoden». Eller pakistansk mango som er i sesong nå på sommeren.
Den har en helt annen intensitet i smaken. Chaunsa regnes som den aller beste sorten og dyrkes i Punjab i Pakistan og Uttar Pradesh i India. Dette landet er for øvrig verdens største produsent av mango, men da fortrinnsvis andre sorter. Det finnes faktisk mer enn 1000 forskjellige mangotyper.
Du kan bytte ut mangoen i oppskriften med hvilken som helst annen bær eller frukt men husk bare på at du trenger 500-750 g frukt.
TIPS 1: Hvis du ikke har ismaskin, ha massen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør så med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger. Se flere kokketips
TIPS 2: Er mangoen umoden, kan den hurtigmodnes ved å legges i en brun papirpose i kjøkkenskapet i ett døgn. Moden mango bør oppbevares kjølig. Se flere kokketips