Frisk nysatsning fra Braun

Takket være en unik vakuumteknikk holder den nye stavmikseren fra Braun maten frisk opptil tre ganger lenger enn ved vanlig oppbevaring i kjøleskap.
Redaksjonen
13 Oktober 2004 - 11:57

En stavmikser er noe de fleste forbinder med å vispe, mose, blande og hakke ingrediensene sammen. Men den nye Multiquick fra Braun kan mer enn det: ved hjelp av den medfølgende vakuumpumpen kan du også vakuumpakke maten. Det gjør at maten holder seg frisk og velsmakende i opptil tre ganger så lang tid som ved normal oppbevaring i kjøleskap. Mange kokker og ledende restauranter har i flere år brukt vakuum til oppbevaring av matvarer, og det regnes som en av de beste metodene for å beholde matvarenes smak og friskhet. Med Multiquick FreshSystem er vakuumpakking også tilgjengelig i vanlig husholdning.

- Dette er den første stavmikseren som også kan vakuumpakke. Vakuumpumpen klikkes på mikseren, settes på lokket og trekker så ut lufta av den medfølgende glassbeholderen, forteller Marit Nysæter, produktansvarlig for Braun i Norge. - Det betyr at det ikke blir igjen noe luft som kan påvirke maten.
- For de fleste matvarer, som grønnsaker, frukt og kjøtt, vil vakuumfunksjonen både holde maten frisk lenger og redusere muligheten for at den tørker ut eller blir myk, som f.eks. småkaker og kjeks. Bruk av vakuumfunksjonen til oppbevaring av middagsrester som alternativ til frysing er en annen mulighet, dersom maten skal spises i løpet av de nærmeste dagene, sier Marit Nysæter.

Holder bedre
- Vakuumpakking er kjent fra restaurantbransjen og er en grei måte å lagre maten på, også for husholdninger. Det sier Roar Møsth, partner og sjefskokk på Kampen Bistro i Oslo. Han har prøvd ut Multiquick FreshSystem i husholdningen. - Kvaliteten på maten holder bedre. Når en trekker ut lufta, tørker ikke maten så raskt ut. Særlig gjelder det ost, samt rått kjøtt og fisk. Vakuum er også veldig nyttig til marinering. For øvrig fungerer selve stavmikseren også veldig bra!

- Det er verdt å merke seg at vakuumpakking av denne typen passer for å bevare kvaliteten i noen dager. Skal maten oppbevares lenger, må den fryses, sier Roar Møsth!

Robust design
De tilhørende glassbeholderne, som er designet av Pyrex, er ikke bare elegante som serveringsfat. De er fremstilt i hardt, motstandsdyktig glass som gjør det mulig å bruke de til stort sett alt. Den kan uten problemer tas ut av fryseren og settes rett inn i mikrobølgeovn eller stekeovn.
Multiquick FreshSystem kom i handelen tidligere denne måndeden. Veiledende pris for Multiquick FreshSystem er kr 1.398.

Fakta om Multiquick MR 5550 CA V2 FreshSystem
w Multiquick FreshSystem 600 watt er den første stavmikseren som i tillegg til å hakke, blande, mose og vispe også kan vakuumpakke, ved hjelp av det medfølgende vakuumpumpemunnstykket som monteres på selve stavmikseren.
w Ved vakuumpakking kan maten holde seg frisk, sprø og smakfull tre ganger så lenge som ved oppbevaring i kjøleskap uten vakuum.
w Til bruk ved vakuumpakning medfølger to beholdere i herdet glass: en stor rektangulær på 3,1 liter og en liten rektangulær på 0,9 liter med lokk. De er laget av Pyrex i herdet, motstandsdyktig glass som tåler både mikrobølgeovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Ekstra beholdere vil være tilgjengelig i handelen.
w Multiquick FreshSystem inneholder i tillegg til vakuummunnstykket og glassbeholderne også blandestav, visp og hakker på 500 ml. Alt kan monteres enkelt på motordelen.
w Den kraftige 600 W motoren med turbofunksjon gir deg de raskeste og beste resultatene i enhver situasjon.
w Multiquick FreshSystem lar deg fininnstille hastigheten i tolv trinn.
w Det ergonomiske håndtaket gjør matlagingen enklere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her