Sherry er nemlig en svært allsidig og undervurdert drikke. I basisutvalget har du nå valget mellom en fino sherry i toppklassen, Valdespino Inocente Fino Single Vineyard Macharnudo Alto eller den litt fruktigere Tio Pepe Fino
Begge kan du bruke i oppskriften for de er helt tørre.
Har du ikke sherry, kan du godt bruke litt hvitvin i suppa. Men den må være tørr, for løk har mye sødme.
Det finnes også andre alternativer enn sherry - vin jaune fra Jura er ikke så ulik, all den tid den er modnet under flor. Men likevel en annen vinstil.
Øl smaker også fantastisk til løksuppe, men altså ikke pilsner. Det må større kompleksitet og fylde for å matche denne klassiske retten. Derfor foreslår vi mange ulike typer.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig