Fra noma til Arendal

Noma er et helvete om du gjør feil.
Redaksjonen
16 Juni 2010 - 16:50

Etter mer enn fire år på restaurant noma i København, er Robert Petersen å finne bak grytene på nyåpnede Bark Bar & Brasserie i Arendal.
- Jeg var klar for noe nytt, sier 31-åringen til dinmat.no.

- Kjøkkenet på noma er et fantastisk sted, men et helvete hvis du gjør feil. Men når jeg hadde klart sju år i fengsel, måtte jeg jo klare fire på noma, sier Robert som er åpen om sin kriminelle bakgrunn.

Petersen var 25 da han hadde sonet ferdig og begynte på kokkeskolen. En dag banket han på kjøkkendøra til noma.
- Jeg hadde sett at noma var blant de 30 beste restaurantene i verden og tenkte at her har jeg noe å lære. I to måneder jobbet jeg gratis, før jeg fikk lærlingeplass og jobbet 17 timer om dagen. Verre enn militæret. Men et kick når vi har fornøyde gjester. Du må være litt gal for å holde ut et sånt tempo. Samtidig som du må være ydmyk.

Noma - som står for nordisk mat, ble i mai i år kåret til verdens beste restaurant av The London Restaurant Magazine.
Det er første gang en dansk restaurant kåres til verdens beste av magasinet som har hatt 806 gastronomer, kokker og matanmeldere fra 26 regioner til å finne vinneren.

Det er mer enn tre måneders ventetid på bord på noma. Det er det ikke i Arendal.
- Ikke ennå, blunker Petersen.

Daglig leder Åkki Lidi sier til dinmat.no at han er overbevist om at han snart driver Sørlandets beste spisested.
I tillegg til stjernekokken, har de hanket inn vinkjenner og restaurantsjef Agnete Johansen. Hun har jobbet 13 år hos Bent Stiansen på Statholdergaarden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her