Drikke
Forførende champagnedrink som oser kjærlighet

Forførende champagnedrink som oser kjærlighet

Ingenting sier vel kjærlighet slik som champagne og jordbær, og hva er vel bedre enn når de to kombineres i en flott drink.
Redaksjonen
14 Februar 2014 - 12:00

I dag skal du vise din kjærlighet for ditt hjertes utkårede når vi feirer Valentines Day.

Det er klart du skal gjøre stas på din utkårede og hva passer vel bedre enn en en herlig champagnecocktail?

Flere gode champagnecocktailer

Rosé champagne til Valentine

Det er tidligere barsjef Elias Gonzalez på designhotellet Grims Grenka i Oslo som har komponert denne champagnedrinken til oss.

Med champagnens mange tusen bobler som kiler mot ganen, kombinert med den friske smaken av jorbær og markjordbær, samt den fyldige smaken av vanilje, blir denne ukens drink en klar favoritt for mange.

For å gi denne drinken en ekstra dybde og smakskonsentrasjon i drinken, har Gonzalez brukt en markjordbærlikør av ypperste kvalitet.

Når man bruker få ingredienser i en drink kommer de enkelte råvarene bedre til sin rett, og dermed må bartendere bruke de aller beste råvarene.
 

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Min Bartender

Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som abonnerer den rett i innboksen din.

Stupid Cupid drinkoppskrift

Stupid Cupid drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fukt toppen/ kanten av et champagneglass med litt vann eller eventuelt med en limebåt.
  2. Rull så glasskanten forsiktig i det hjemmelagde vaniljesukkeret slik at du får en fin frostkant på glasset og rist av det overskytende.
  3. Bland frisk jordbærpuré med markjordbærlikøren og ha det i glasset.
  4. Topp opp med godt avkjølt champagne.
Pynt med et friskt jordbær og server med det samme.

Tips: Vaniljesukker er enkelt å lage selv, og du får et langt bedre resultat enn det vaniljesukkeret du finner i butikken.

Råvarer:

Slik lager du hjemmelaget vaniljesukke

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev

Sendt inn av Elias Gonzalez, tidligere barsjef Grims Grenka, Oslo

Vurder oppskriften

Hjemmelaget vaniljesukker

Hjemmelaget vaniljesukker

Fremgangsmåte

Splitt vaniljestangen på langs og del den i to. Ha bitene i en foodprocessor og kjør de noen få sekunder før du tilsetter sukkeret.

Kjør sukker og vaniljestang sammen en god stund til det er godt blandet, sil blandingen gjennom en sikt for å ta bort eventuelle biter av vaniljestangen.

Oppbevares lufttett.

Tips: I profesjonelle kjøkken legges gjerne splittede vaniljestenger i en krukke sammen med sukker for å tørke og gi smak. Vaniljestenger finner du i mange forskjellige størrelser og priser, og de beste er tahiti-vanilje.

•  Vanilje - glinsende svart og forførende

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her