Finalistene klare til NM for amatørkokk 2006
Finalistene i NM for amatørkokk 2006 er funnet - kom og se den spennende finalen 19. august!
Redaksjonen
12 Juni 2006 - 13:00
Mathias Disen (29) fra Oslo og Finn Henning Stokke (65) fra Stavanger, er av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk . Bli med og se den nerveprirrende finalen under Aker Brygge matfestival , lørdag den 19. august klokken 14.
Gourmetretter med sei
Kandidatene har sendt inn sine beste oppskrifter basert på en av våre aller beste matfisker - sei. Les mer om de to kandidatene her (klikk).
Finalen arrangeres som en kokkekamp mellom de to finalistene, som blir hjulpet av Verdensmester i kokkekunst 1999; Terje Ness (Haga Restaurant) og Norges Bocuse d'Or-kandidat 2007; Sven Erik Renaa (Gastronomisk Institutt).
Finalistenes smakfulle oppskrifter finner du nedenfor.
Fantastiske premier
De to finalistene kjemper ikke bare om heder og ære, men også et vell av flotte premier. Norgesmesteren vinnner en tur til Cognac for to som gjester hos Bache-Gabrielsen, mens begge finalistene blir premiert med et utvalg kjøkkenutstyr fra eksklusive Lagostina til en verdi av over 8500 kroner .
De to beste oppskriftene i tillegg til finalistene blir også premiert. Se nederst i artikkelen for flere detaljer om hva du kan vinne .
Finaleoppskriftene
Klikk inn på de to finaleoppskriftene under og se hvilke kreasjoner finalistene skal lage under finalen.
Finn din favoritt og legg turen til Aker Brygge lørdag 19. august klokken 14 for denne spennende finalen!
Finalen i NM for amatørkokk er nå avholdt - les mer om resultatene ved å klikke her .
Finn Henning Stokke: Potetstekt sei med salami, Bouillabaisse-vinaigrette og bønnesalsa
Mathias Disen: Hey, hey Sunshine
Juryen har i tillegg til de to finalistene plukket ut følgende oppskrifter som vil bli premiert med et ekslusivt sett med kjeletøy fra Lagostina :
Odd Hagenes - Seiimbocca
Morten Myhre - Pollachius Tropicana
Juryens sammensetning
Årets faglige jury ledes av vår egen Aase E. Jacobsen , ansvarlig redaktør for Apéritif.
Med seg i juryen har hun Rune Pal , Brasserie Blanche og Tobias Nygren , Dekanus Restauranthögskolan Grythyttan.
Les mer
Nedenfor kan du lese litt om fjorårets amatørkokk-konkurranse samt sjekke ut konkurranseregler, premier og liknenede.
NM for amatørkokk 2005
Paul sine mandler
Paul Goring, londoner bosatt i Trondheim, vant NM for amatørkokk 2005 med sin smaksrike kombinasjon av ørret og mandler.
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)
Forsiden akkurat nå