Finalistene klare til NM for amatørkokk 2006

Finalistene i NM for amatørkokk 2006 er funnet - kom og se den spennende finalen 19. august!
Redaksjonen
12 Juni 2006 - 13:00
 Mathias Disen (29) fra Oslo og Finn Henning Stokke (65) fra Stavanger, er av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk . Bli med og se den nerveprirrende finalen under Aker Brygge matfestival , lørdag den 19. august klokken 14.
 
Gourmetretter med sei
Kandidatene har sendt inn sine beste oppskrifter basert på en av våre aller beste matfisker - sei. Les mer om de to kandidatene her   (klikk).
 
Finalen arrangeres som en kokkekamp mellom de to finalistene, som blir hjulpet av Verdensmester i kokkekunst 1999; Terje Ness (Haga Restaurant) og Norges Bocuse d'Or-kandidat 2007; Sven Erik Renaa (Gastronomisk Institutt).
 
 Finalistenes smakfulle oppskrifter finner du nedenfor.
 
Fantastiske premier
De to finalistene kjemper ikke bare om heder og ære, men også et vell av flotte premier. Norgesmesteren vinnner en tur til Cognac for to som gjester hos Bache-Gabrielsen, mens begge finalistene blir premiert med et utvalg kjøkkenutstyr fra eksklusive Lagostina til en verdi av over 8500 kroner
 
De to beste oppskriftene i tillegg til finalistene blir også premiert. Se nederst i artikkelen for flere detaljer om hva du kan vinne .
 
 Finaleoppskriftene
Klikk inn på de to finaleoppskriftene under og se hvilke kreasjoner finalistene skal lage under finalen.
 
Finn din favoritt og legg turen til Aker Brygge lørdag 19. august klokken 14 for denne spennende finalen!
 
Finalen i NM for amatørkokk er nå avholdt - les mer om resultatene ved å klikke her .
 
 
Mathias Disen: Hey, hey Sunshine
Juryen har i tillegg til de to finalistene plukket ut følgende oppskrifter som vil bli premiert med et ekslusivt sett med kjeletøy fra Lagostina :
 
Odd Hagenes - Seiimbocca
Morten Myhre - Pollachius Tropicana
Juryens sammensetning
Årets faglige jury ledes av vår egen Aase E. Jacobsen , ansvarlig redaktør for Apéritif. 
 
Med seg i juryen har hun Rune Pal , Brasserie Blanche og Tobias Nygren , Dekanus Restauranthögskolan Grythyttan.
 
Les mer
Nedenfor kan du lese litt om fjorårets amatørkokk-konkurranse samt sjekke ut konkurranseregler, premier og liknenede.
 
 
NM for amatørkokk 2005
Paul sine mandler
Paul Goring, londoner bosatt i Trondheim, vant NM for amatørkokk 2005 med sin smaksrike kombinasjon av ørret og mandler.
 
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her