Young sommelier
Finalistene i Young Sommelier forbereder seg

Finalistene i Young Sommelier forbereder seg

Håvard Barsten, Inga Greve og Cherif Kanngo ligger i hardtrening foran finalen lørdag 12. september.
Redaksjonen
08 September 2015 - 10:37

Tre unge øl- og vinkelnere skal slåss om tittelen Årets Young Sommelier under Matstreif. Den som kan mest om norske drikkevarer sammen med mat går av med seieren. De tre kandidatene har på forhånd vært gjennom en semifinale med teorispørsmål, blindsmakinger og det å sette drikke til en matrett. Tema har hele veien vært norske drikkevarer. Det betyr øl, sider, brennevin, fruktdrikker og eplemost.

I finalen blir det tøffere. Alle tre stiller med hver sin styrke:

Håvard Barsten (blir 30 år i november) er til vanlig å treffe på Bølgen & Moi Tjuvholmen. Molde-gutten har en vinsommeliers tilnærming, men likevel med solid fagligkunnskap om øl og brennevin, også alkoholfritt drikke.

Inga Greve (25 år) som til daglig jobber på Ølakademiet og baren BD57 og er fra Averøya utenfor Kristiansund, dokumenterer høy kunnskap på tvers av alle fagområder når det gjelder å kombinere mat og drikke av alle typer.

Cherif Kanngo (26 år) som kommer fra Uppsala, utmerker seg med sin treffsikkerhet når det kommer til brennevin og øl. Dette praktiserer han, når han ikke konkurrerer, på Cafe Christiania.

Hvem av de tre som kan smykke seg med tittelen Årets Young Sommelier, blir klart lørdag 12. september under Matstreif. Konkurransen starter kl 14.00.

Den som vinner får en fantastisk tur for to til Flåm med besøk hos Ægir og en lang rekke spennende opplevelser. Alle finalistene belønnes dessuten med en klokke fra Raymond Weil.

I juryen sitter Torleif Høyvik, Verité, Chris Grøtvedt, The Thief, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Alexander Skjefte, To Rom og Kjøkken. Alexander var den aller første Young Sommelier i 2003.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her