Er du glad i riesling og den litt syrlige smaken vinen gir, så er dette en kake for deg. Husk bare at vinen blir veldig «synlig» når den brukes som i denne oppskriften. Derfor er det viktig at kvaliteten er god. Men du behøver ikke velge den dyreste.
Eller eplesaft
Noen er engstelige for å bruke alkoholholdig vare i kaker, men i dette tilfelle varmebehandles vinen slik at mye av alkoholen fordamper.
Vil du imidlertid ha den garantert alkoholfri, kan du erstatte rieslingen med eplemost.
Bunnen er en sukkerbrødbunn og toppet med druer og en syrlig vingele passer kaken perfekt til fest.
Rundere smak
Ved å bruke en sukkerbrødbunn i stedet for en kjeksbunn, blir kaken mer eksklusiv og man får en rundere smaksopplevelse.
TIPS: Ved å erstatte vinen med god eplesaft beholder du den syrlige smaken, men gjør samtidig kaken helt alkoholfri.
Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.