Avkjøl bunnen.
- Vinkrem:
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
- Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.
- Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.
- Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl riesling ved svak varme.
- Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.
- Når vinkremen begynner å stivne, pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.
- Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.
- Fordel kremen på kaken og jevn den ut.
- Vask og ta bort steinene i druene. Tørk dem skikkelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.
- Sett kaken kaldt i 2-3 timer.
- Vingele:
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.
- Kok opp rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.
- Når geleen er kald, kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.
- Sett kaken kaldt i 30 minutter til.