Portvinsgravet kalvefilet
Fremgangsmåte
- Bland salt, sukker og portvin, hell dette i en plastpose, og legg fileten i blandingen.
- La det modnes i to døgn ved kjøleskapstemperatur. Snu fileten 2-3 ganger i døgnet.
- Ta den ut av posen, tørk den, og skjær den opp i tynne skiver. Server gjerne med rømme, litt salat og en toast.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Kalvestek i gryte
Fremgangsmåte
- Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
- Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
- Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. - Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG