Carpaccio av hval
Fremgangsmåte
- Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
- Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
- Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
- Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv godt med tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.
Server straks som forrett eller smårett.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Hvalbiff på tradisjonelt vis
Fremgangsmåte
- Ta ut hvalbiffen av kjøleskapet og la den temperers litt før du steker den.
- Del opp grønnsakene og stek dem i smør til de blir blanke men uten at de blir brune. Krydre med salt og nykvernet pepper.
- Ta grønnsakene ut av pannen og hold dem varme.
- Varm smøret i en stekepannet til det blir gyldenbrunt før du legger i hvalbiffene.
- Stek ca 3 minutter på hver side og ha på salt og pepper etter steking.
- Legg hvalbiffene over på grønnsakblandingen og server med bakt potet.
Tips: Du kan godt smakssette hvalbiffen med et annet krydder hvis du ønsker det. Prøv for eksempel tacokrydder eller en sterk garam masala blanding.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Dessertspyd på grillen
Fremgangsmåte
- Skjær formkakeskivende i 2 x 2 cm biter og pensle dem med appelsinjuice.
- Skrell og del mangoen i 2 x 2 cm biter. Tre formkake, mango og marshmallows på grillspyd.
- Legg spydene på grillen i 5 minutter til de er lune og har fått litt farge. Snu dem rundt av og til.
- Tips: Det er lurt å legge trepinnene i vann på forhånd for å unngå at de begynner å brenne.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG