Indrefilet av svin eller et trygt valg for mørt kjøtt - rimelig er det også. Med denne innpakningen og tilbehøret som går i en egen mage, blir fredagsmiddagen minneverdig.
Dagens rett

Foto: (Kim Holthe)
Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.
28 Februar 2025 - 00:00
Festbiff med Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
- Skjær indrefileten opp i ca 4 cm tykke skiver. Beregn to små biffer per person.
- Finhakk chili, sjalottløk og paprika og rull biffene i blandingen. Surr en baconstrimle rundt hver biff, og fest denne med en tannpirker.
- Pensle biffen med olje på hver side, krydre med salt og pepper.
- Grill biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca 8 min.
Server med grønn salat og nypoteter eller brød. For de virkelig festlige anledninger er hasselbackpoteter perfekt følge til denne retten.
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Se alle de gode grilltipsene her
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 379.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Slik lager du hasselbackpoteter

Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
- Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
- Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
- Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt av grillmat, stekt kjøtt og fisk.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå