Ferskt kaffekonsept i Norge

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo ® .
Redaksjonen
09 September 2010 - 12:08

Nordmenn er et av verdens mest kaffedrikkende folk. 12 millioner kopper kaffe drikkes daglig av rundt 2,8 millioner kaffeelskere. Dermed er det i hele verden kun finnene som drikker flere kopper enn oss nordmenn.

Tidligere har forbrukerne vært nødt til å velge mellom avanserte espressomaskiner eller den gamle, tradisjonelle trakteren. Etter hvert kom også Nestlé på banen med sin Nespresso.

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo, som med et enkelt knappetrykk serverer den gode, svarte kaffen, samtidig som man slipper å styre med måleskje, riktig vannmengde og grisete filter. Og alt til en svært hyggelig pris.

- Selv om den ene espressomaskinen etter den andre har forsøkt å innta det norske markedet, er det fortsatt tradisjonell, svart kaffe som foretrekkes av norske ganer. Samtidig vet vi at mange vanlige kaffeelskere ønsker seg enklere løsninger. Derfor lanserer vi nå Senseo, hvor poenget er kvalitetskaffe på en enklere måte. Senseo er nemlig laget med et kaffeputesystem som gjør det svært enkelt å lage en riktig porsjonert kopp eller ti, forteller Anna Löf, marketing manager i Philips.

Philips og Friele spiller på lag
De aller fleste forbinder Philips først og fremst med hjemmeelektronikk, TVer og musikkanlegg. Men Philips er også en av verdens største produsenter av kjøkkenutstyr og kaffemaskiner. Nå satser selskapet for fullt på det norske kaffemarkedet sammen med Norges eldste kaffehus, Kaffehuset Friele.

Kaffeputene fra Friele er spesialtilpasset Senseo-maskinen, og kommer i variantene Klassisk, Mørkbrent, Koffeinfri samt Sjokodrikk, som er en varm sjokoladedrikk. Hver kaffepose innholder 18 kaffeputer, og koster fra ca 28 kroner.

Kaffeputene finnes altså i første omgang i tre ulike varianter, og disse får man kjøpt i dagligvare- og elektrobutikker rundt om i hele landet, samt på Frieles nettbutikk, www.frieleshop.no.

Philips Senseo som maskin består av fire ulike modeller med en startpris på 799 kroner, og er nå å få kjøpt i utvalgte dagligvare- og elektronikkforetninger.

Tips!
De som ønsker å prøve andre smaker enn de som Friele tilbyr kan bestille utenlandske utgaver av Senseos kaffevarianter, bl.a. hos http://www.kaffepads.no og http://www.kaffecrema.no.

Variante som tilbys er Mocca Gourmet, Mild, Kenya blend, Espresso og mange flere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her