Er du den neste norgesmesteren?

Er du den neste norgesmesteren?

Norges råeste konkurranse - NM i østersåpning 2014 - finner sted 14. september på Aker Brygge.
Aase E. Jacobsen
11 August 2014 - 12:36

I Norges tøffeste konkurranse kjemper landets beste østersåpnere om norgesmestertittelen og flotte premier. Alle som jobber profesjonelt med sjømat, enten på en restaurant eller butikk, kan delta.

Den som åpner 30 østers på best mulig måte og ikke bare er raskest med kniven, går videre som norsk representant i VM i Irland i slutten av september.

Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning

Se konkurransereglene

Hva:

NM i østersåpning 2014

Når:

Søndag 14. september klokken 14.00-17.00 (registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Lekter'n Restaurant, Aker Brygge, Oslo

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 60th Galway International Oyster Festival,
Irland 25. - 28. september 2014.

Vinneren får litt å forsvare

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.

To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange andre topplasseringer, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Heini Petersen som sikret seg sin sjuende norgesmestertittel. Han brukte sterke 2 minutter og 20 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så å si perfekt åpnet.

Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

Les konkurransereglene her

Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.

Østersene, som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter.

I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?

Fantastiske premier

Vinneren av årets norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.

I samarbeid med Discover Ireland får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.

Se video med fjorårets høydepunkter fra Oyster festival i Galway

Norgesmesteren får dessuten en Raymond Weil Parsifal 2970-ST-00308, et utrolig urverk til en verdi av kroner 18 000,-, levert av den offisielle tidtakeren Nortime.

Videre får vinneren en fantastisk reise og opphold for to personer til Mas Janeil nære Maury, levert av Francois Lurton og excellars. Samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex.

Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Francois Lurton, vinpremier blir det også til beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og for beste tid.

I tillegg vil vinneren samt nr. 2 i konkurransen bli premiert med en ESTM7300S stavmikser fra electrolux.

Blir du "runner up" i NM i østeråpning vil du få en Raymond Weil Tradition 5476-ST-00207, en flott klokke fra Raymond Weil til en verdi av kroner 5000,- levert av Nortime.

NM i østersåpning finner sted på scenen foran Lekter'n.

Apéritif har arrangert NM i østersåpning siden 1998.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her