Dagens rett

Sunday Roast med entrecote som i England

Det er en grunn til at britene elsker sin søndagsmiddag - bare sjekk her
Foto: (jackmalipan)

Det er en grunn til at britene elsker sin søndagsmiddag - bare sjekk her

Roastbeef krever normalt lenger tid enn biff, men når du bruker entrecote i skiver, sparer du litt tid, uten at det går utover smaken.
15 April 2023 - 00:00

I Norge er vi mest vant med roastbiff som pålegg, mens britenes roastbeef er det samme som vår oksestek. Altså litt tykkere skiver. 

Men det er fullt mulig å lage retten med kjøttstykker som trenger kortere varmebehandling, eksempelvis entrecote i skiver. 

Men yorkshirepuddingen og de ovnsstekte grønnsakene må med. Du finner oppskrifter på tilbehøret nedenfor.

Prøv gjerne denne oppskriften på klassisk engelsk roastbeef med peppersaus

Roastbeef av entrecote - Sunday Roast som i England

Roastbeef av entrecote - Sunday Roast som i England

Fremgangsmåte

  1. Gni entrecote inn med salt og pepper og brun pent i olje eller smør 1-2 minutter på begge sider. 
  2. La hvile. 
  3. Kok ut pannen med litt vann. 
  4. Skrell og del poteter, gulrot og persillerot i båter/skiver og legg i langpanna.
  5. Hell over sjyen og legg på smør.
  6. Drypp over eddik.
  7. Sett ovnen på 175 grader Celsius. 
  8. Stek i 45-60 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Snu av og til på grønnsakene. 
  9. Legg entrecotestykkene oppå og stek videre i 10 minutter.
  10. Husk å la entrecotene hvile noen minutter litt før de skjæres i skiver.

Server entrecote i skiver med ovnsstekte poteter, gulrot og persillerot, brun saus og yorkshirepudding ved siden av. Kokte grønne bønner og tomater passer også godt til.

Tips: 
Om du bruker flatbiff eller mørbrad, stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttsykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong. Steken har en rød snittflate ved 55 C og rosa ved 60 C. Steketid ca 1 1/2 time. Husk å la roastbeefen hvile minst 15 minutter litt før den skjæres opp.  

Litt roastbeef-fakta:
Roastbeef er like engelsk som fårikålen er norsk. Den spises hele året. Tradisjonelt sett skal tilbehøret bestå av tre sorter grønnsaker. En av sortene, her er det brukt både gulrot og persillerot, skal stekes i stekeovnen sammen med potetbåter og roastbeefen.

Annet tradisjonelt tilbehør er Yorkshirepudding. Puddingen er laget av en røre som minner om vannbakels og stekes i spesielle former. Puddingen kan lages i små porsjonsskåler slik at den spises som brød til. Eller i store porsjonsformer hvor man ved servering legger kjøttskiver oppi sammen med grønnsaker og saus.

Flere deilige retter med roastbeef du kan lage

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Yorkshire-pudding

Yorkshire-pudding

Fremgangsmåte

  1. Sikt melet i en bolle og lag en grop i midten.
  2. Pisk egget sammen med halvparten av melken og hell blandingen ned i gropen. Rør deretter innholdet i bollen godt sammen.
  3. Tilsett resten av melken under stadig omrøring, deretter 1 skje kaldt vann og smøret som har smeltet.
  4. Fyll deigen over i en smurt ildfast form.
  5. Stek puddingen i 15-18 minutter ved 175-190 C.
  6. Skru deretter varmen i stekeovnen opp til 250 C og ta puddingen ut når den er blitt gyllen oppå.

Server den straks.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget brun saus

Hjemmelaget brun saus

Fremgangsmåte

  1. Lag brun saus ved å smelte og brune smøret.
  2. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  3. Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Vil du lage en glutenfri bruns saus ligger oppskriften her

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her