Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. januar i Oslo

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte
Foto: (iStock)

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte

Denne kvelden får du muligheten til å smake 9 fantastiske viner fra Piemonte - deriblant også de flotteste Baroloer laget på tradisjonelt vis
13 Desember 2021 - 12:47
 

Siden 1950-tallet har den familieeide gården til Principiano holdt til i Serralunga di Alba. I 1993 kom skiftet der gården ble konvertert til å kun drive med vinproduksjon, og siden den gang har familien laget Piemontes store viner i generasjoner. Nå er det unge Ferdinando Principiano som er den stigende stjernen i bedriften, og selv fikk han sin store aha-opplevelse da han smakte en Barolo blindt og trodde den var fra 80-tallet - den viste seg dog å være en usvovlet Giuseppe Mascarello Monprivato fra 30-årene. Fra da av la Principiano om produksjonen i retning mer naturlige prinsipper; ingen tilsetting av gjær, lite eller ingen svovling, og strengt fokus på kvalitet i vinmarken.
Vakre PiemonteDenne kvelden får vi altså servert viner fra Principiano, men også fra hans inspirasjonskilde, Giuseppe Mascarello. Mascarello-familien har dyrket vin i mer enn halvannet århundre, først som bønder på Manescotto-eiendommen som de driftet for Giulia Colbert Faletti di Barolo, og siden slutten av 1800-tallet på egen eiendom. Denne strekker seg over 15 hektar med vinmarker, som alle befinner seg i Barolodruens hovedområde. Giuseppe Mascarello er i dag som en av de mest anerkjente og tradisjonsrike produsentene i Piemonte.

Vil du lære mer om viner fra andre områder i Italia?

Baroloer regnes av mange som Italias fornemste viner og kjennetegnes av deres smaker av lakris, moreller og trøfler, samt tanniner, struktur, og ikke minst lagringsdyktighet. Dette er en gyllen mulighet til å få smake et utvalg både Baroloer og andre nydelige Piemonte-viner, og finne ut hvilke du selv vil legge i vinkjelleren. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Sebastian BredahlSebastian Bredal er mannen som vil guide oss gjennom disse italienske herlighetene. Han er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. I dag er Symposium Wines en del av Arcus-Gruppen og er blant de ledende leverandører til Vinmonopolet og landets restaurantbransje. Sebastian er en av rundt 400 personer i verden som kan titulere seg som Master of Wine; verdens høyst anerkjente vinutdannelse. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Principianos viner


Gå ikke glipp av denne smakingen, ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på en uforglemmelig opplevelse.

Vinliste Piemonte
 Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her