Matkurs og vinkurs

Vinkurs med mat 13. november i Oslo

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

Gå ikke glipp av denne helt unike smakingen med svært så flotte champagner til Michelin-mat.
Julie Helene Amundsen
17 Juli 2018 - 18:32
Nicholas Lane

Dette blir en helt unik aften du rett og slett ikke kan gå glipp av. Nicholas Lane som er vinmaker hos Dom Pérignon, kommer til Oslo for å presentere fire svært eksklusive champagner fra sitt sortiment. Han er new zealanderen som relativt nylig har gjort franskmann av seg, for å jobbe som ønolog for Dom Pérignon og som dermed er ansvarlig for den rikholdige kjelleren og kommende lanseringer. 

Dom Pérignon lager noen av verdens mest anerkjente champagner. De jobber kun med årgangsviner og druer av svært høy kvalitet, hvilket resulterer i fantastisk flotte og holdbare viner. Vinene vi får smake denne kvelden er Dom Pérignon Rosé 2005, Dom Pérignon 2009 og ikke minst den svært eksklusive Dom Pérignon P2 2000. Ikke nok med dette vil det bli en førlansering av den eksepsjonelle Dom Pérignon 2008. Det som gjør sistnevnte så spesiell, er at det var den siste champagnen den forrige kjellermesteren Richard Geoffroy som var hos Dom Pérignon i årevis, laget før han nylig sluttet. Denne vinen har aldri før vært tilgjengelig i Norge og når får du smake den som en av de første. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Dom Pérignons viner

Ikke nok med dette så har Statholdergaardens kokker komponert en helt egen meny for disse vinene. Det blir fire små retter perfekt tilpasset hver sin vin. Statholdergaarden er en av Norges aller beste restauranter og det er ikke uten grunn at de har beholdt sin Michelinstjerne i over 21 år. 

 

La ikke denne anledningen gå fra deg. Den kommer ikke igjen for det er sjelden å kunne smake så mange ulike cuveer fra dette legendariske champagnehuset. 

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her