En mager trøst

For de fleste er pålegg noe man legger på brødskiva til frokost eller i matpakken. Og det er bra det, siden vi har så mye godt kjøttpålegg. Men, det er ikke bare til brødmat det magre kjøttpålegget egner seg, noe disse oppskriftene til fulle viser.
Redaksjonen
13 April 2004 - 09:25

Et tips til kjapp og enkel hverdagsmat er å bruke kjøttpålegg i pastaretter, omeletter, paier eller med nykokte poteter og en frisk vårsalat. Enklere kan det vel knapt bli?

Her får du noen kjappe og smakfulle fristelser som er verdt å prøve. Kanskje får du lyst til å prøve en sandwich fylt med godt pålegg og andre godsaker? Lykke til med en mager vår.

Skinke- og pastasalat

Skinke- og pastasalat

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl den i kaldt vann.

  2. Fres reddiker, sukkererter og rødløk i en kjele med olje. Rør inn pastaen.

  3. Bland inn biter eller strimler med kokt skinke

  4. Rist pinjekjernene i varm, tørr stekepanne til de har fått gyllen farge.

  5. Strø pinjekjernene på toppen.

Vi byr på mange andre pastasalater

Alt du trenger å vite om pasta finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsinsalat

Røkt lammelår med appelsinsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.
  2. Skjær olivene i skiver og legg over.
  3. Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker.
  4. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.
  5. Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ciabatta med hamburgerrygg

Ciabatta med hamburgerrygg

Fremgangsmåte

Skjær soppen i skiver og brun den i en panne.

Del ciabattabrødet på langs og smør på en blanding av majones og sennep. Legg hamburgerrygg, brunet sopp, mozzarella og tomatskiver.

Stek ciabattaene i ovnen på sterk varme, til osten smelter. Dryss over litt ruccola og server.

Her finner du mange oppskrifter med ciabatta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
  3. Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.

Mange deilige retter med roastbiff venter på deg her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her