Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. februar i Oslo

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Det bruser både i glass og forventninger når Liora Levi inntar Logen for å presentere 8 nydelige proseccoer fra Conegliano Valdobbiadene.
03 Februar 2022 - 09:28

Vinekspert Liora Levi
Denne kvelden får vi besøk av sommelier og president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Liora har lang fartstid fra både restaurant- og vinbransjen, er tidligere nordisk mester for vinkelnere, vinskribent for Maison Mat & Vin, og ikke minst er hun TV2s vinekspert på God morgen Norge gjennom mange år. I tillegg reiser hun verden rundt for den internasjonale vinkelnerforeningen ASI og sørger for at vi får tips om verdens beste vinbarer og restauranter gjennom Star Wine List. Nå kommer hun ens ærend for å guide deg gjennom området Conegliano Valdobbiadenes nydelige proseccoer.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det lille området som bringer oss disse flotte boblene ligger i vinregionen Veneto, klemt inne mellom praktfulle Venezia og de vakre Dolomittene. Her i Treviso-provinsen, i åssidene som strekker seg nordvest fra Conegliano mot Valdobbiadene, har man dyrket druer i århunder og bevart de like gamle tradisjonene rundt vinmaking.

Her kan du lese mer om området og de ulike proseccostilene som lages

De nydelige vinmarkene mellom Congegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
De  bratte vinmarkene mellom Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
Åsene i provinsen Colbertaldo
Åsene i provinsen Colbertaldo



For å sikre dette, etablerte 11 vinprodusenter i 1962 et konsortium for å beskytte prosecco fra Conegliano Valdobbiadene. Lovverket som ble utarbeidet sikret både tittelen og kvaliteten på vinene fra området, og i 1969 ble regionen også innlemmet i kvalitetsbenevnelsen Denominazione di Origine Controllata (DOC). Som om dette ikke var nok, ble prosecco fra området i 2009 hedret med den høyeste anerkjennelse italienske viner kan oppnå; Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).


Denne onsdagen får vi smake oss gjennom 8 nydelige viner fra ulike produsenter som gjør denne tittelen all ære. Bli kjent med alt fra små familiedrevne vinerier til de største, mest anerkjente vinhusene, og finn ut hvilke du vil besøke på din neste Italia-tur.

Vinliste. Endringer kan forekomme.
Vinliste. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her