Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. februar i Oslo

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Det bruser både i glass og forventninger når Liora Levi inntar Logen for å presentere 8 nydelige proseccoer fra Conegliano Valdobbiadene.
03 Februar 2022 - 10:28

Vinekspert Liora Levi
Denne kvelden får vi besøk av sommelier og president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Liora har lang fartstid fra både restaurant- og vinbransjen, er tidligere nordisk mester for vinkelnere, vinskribent for Maison Mat & Vin, og ikke minst er hun TV2s vinekspert på God morgen Norge gjennom mange år. I tillegg reiser hun verden rundt for den internasjonale vinkelnerforeningen ASI og sørger for at vi får tips om verdens beste vinbarer og restauranter gjennom Star Wine List. Nå kommer hun ens ærend for å guide deg gjennom området Conegliano Valdobbiadenes nydelige proseccoer.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det lille området som bringer oss disse flotte boblene ligger i vinregionen Veneto, klemt inne mellom praktfulle Venezia og de vakre Dolomittene. Her i Treviso-provinsen, i åssidene som strekker seg nordvest fra Conegliano mot Valdobbiadene, har man dyrket druer i århunder og bevart de like gamle tradisjonene rundt vinmaking.

Her kan du lese mer om området og de ulike proseccostilene som lages

De nydelige vinmarkene mellom Congegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
De  bratte vinmarkene mellom Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
Åsene i provinsen Colbertaldo
Åsene i provinsen Colbertaldo



For å sikre dette, etablerte 11 vinprodusenter i 1962 et konsortium for å beskytte prosecco fra Conegliano Valdobbiadene. Lovverket som ble utarbeidet sikret både tittelen og kvaliteten på vinene fra området, og i 1969 ble regionen også innlemmet i kvalitetsbenevnelsen Denominazione di Origine Controllata (DOC). Som om dette ikke var nok, ble prosecco fra området i 2009 hedret med den høyeste anerkjennelse italienske viner kan oppnå; Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).


Denne onsdagen får vi smake oss gjennom 8 nydelige viner fra ulike produsenter som gjør denne tittelen all ære. Bli kjent med alt fra små familiedrevne vinerier til de største, mest anerkjente vinhusene, og finn ut hvilke du vil besøke på din neste Italia-tur.

Vinliste. Endringer kan forekomme.
Vinliste. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her