Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. februar i Oslo

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Ledig på onsdag? Bli med på en oppdagelsesferd i prosecco med vinekspert Liora Levi

Det bruser både i glass og forventninger når Liora Levi inntar Logen for å presentere 8 nydelige proseccoer fra Conegliano Valdobbiadene.
03 Februar 2022 - 09:28

Vinekspert Liora Levi
Denne kvelden får vi besøk av sommelier og president i Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Liora har lang fartstid fra både restaurant- og vinbransjen, er tidligere nordisk mester for vinkelnere, vinskribent for Maison Mat & Vin, og ikke minst er hun TV2s vinekspert på God morgen Norge gjennom mange år. I tillegg reiser hun verden rundt for den internasjonale vinkelnerforeningen ASI og sørger for at vi får tips om verdens beste vinbarer og restauranter gjennom Star Wine List. Nå kommer hun ens ærend for å guide deg gjennom området Conegliano Valdobbiadenes nydelige proseccoer.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Det lille området som bringer oss disse flotte boblene ligger i vinregionen Veneto, klemt inne mellom praktfulle Venezia og de vakre Dolomittene. Her i Treviso-provinsen, i åssidene som strekker seg nordvest fra Conegliano mot Valdobbiadene, har man dyrket druer i århunder og bevart de like gamle tradisjonene rundt vinmaking.

Her kan du lese mer om området og de ulike proseccostilene som lages

De nydelige vinmarkene mellom Congegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
De  bratte vinmarkene mellom Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen.
Åsene i provinsen Colbertaldo
Åsene i provinsen Colbertaldo



For å sikre dette, etablerte 11 vinprodusenter i 1962 et konsortium for å beskytte prosecco fra Conegliano Valdobbiadene. Lovverket som ble utarbeidet sikret både tittelen og kvaliteten på vinene fra området, og i 1969 ble regionen også innlemmet i kvalitetsbenevnelsen Denominazione di Origine Controllata (DOC). Som om dette ikke var nok, ble prosecco fra området i 2009 hedret med den høyeste anerkjennelse italienske viner kan oppnå; Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).


Denne onsdagen får vi smake oss gjennom 8 nydelige viner fra ulike produsenter som gjør denne tittelen all ære. Bli kjent med alt fra små familiedrevne vinerier til de største, mest anerkjente vinhusene, og finn ut hvilke du vil besøke på din neste Italia-tur.

Vinliste. Endringer kan forekomme.
Vinliste. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her