Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 15. mars i Oslo

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Winemakers Dinner: En intim aften med saftige, friske viner til Hydes utsøkte 5-retters meny

Hyde er å regne som en av Oslos hotteste restauranter, og det ikke uten grunn. Denne kvelden disker de opp med kjøkkenets beste råvarer, og har laget en uimotståelig match til en rekke lekre viner.
16 Februar 2022 - 14:58

Kveldens vinprodusent er stjerneskuddet Antonio Maderia, og han er virkelig en av de unge portugisiske vinmakerne det er verdt å følge med på. Denne kvelden kommer han til Oslo for å servere oss sine herlige, fruktige viner. Hydes Kjøkkensjef Matthew North har tryllet frem en lekker 5-retters meny spesialtilpasset Antonios unike dråper, og dermed ligger alt til rette for et av årets største kulinariske høydepunkter.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Antonio Madeira i vinmarken
Jordsmonnet består av granitt med et
topplag av sand av komprimert granitt.

Antonio Madeira er født og oppvokst i Paris, og jobbet som ingeniør i Frankrike fram til 2013. Med røtter i Serra da Estrala i Dão-regionen i Portugal, reiste han som ung hvert år til sommerhuset plassert like ved fjellkjeden.
Dette gjorde at han tidlig fikk øynene opp for de fine, friske, mineralske vinene fra området. Den fritt drenerende granittjorden med et topplag av sand og utmerket soleksponering gjør området svært spesielt, og Antonio begynte derfor for alvor å forske på regionen i 2010. Det var slik han oppdaget gamle vinstokker av lokale druevarianter som Tinta Pinheira, Negro Mouro, Tinta Amarela og Baga, og da han i tillegg fant en 50 år gammel forlatt vingård ved foten av Serra da Estrela, pusset han den opp og produserte der sin første vin i 2011.

Her kan du se hva Apéritif synes om Antonio Madeiras viner

Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken
Antonio Madeira i den sandholdige vinmarken


Antonios filosofi er at druene og deres naturlige miljø skal respekteres. Driften hans er fullstendig bærekraftig, og han bruker kun svært få svovelbehandlinger for ikke å maskere smakene til det unike terroiret. Druene er håndhøstet og vinproduksjonen skånsom, og i dag regnes Antonio Madeira som et av de mest spennende talentene innenfor portugisisk vinproduksjon.

Antonio kommer denne kvelden for å fortelle oss om vinene sine, akkompagnert av kjøkkenets spesialtilpassede retter. Dette blir garantert en av våren beste kvelder, i restaurant Hydes trivelige, uformelle omgivelser. 

Meny Antonio Madeira på Hyde
Kveldens meny. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her