Når våren kommer i all sin prakt med knoppene som spretter og kveldene blir lysere, er friske sommerdrinker det du skal lage. Ofte er det enkle det aller beste når man skal mikse drinker, og slik er det også med denne rocksdrinken.
Basen er en amerikansk whiskey, eller retter sagt en sour mash, som får sin karakteristiske smak fra den unike filtreringen gjennom sukkerlønns-kullfiltre og deretter fatmodning på eikefat. Whiskyen gir en herlig dybde og en ekstra dimensjon til den ellers så friske og fruktige drinken.
Det lages en rekke andre gode whiskeyer i USA også, med både rug-, hvete- og maiswhiskyer, men det er bourbon som innehar tronen av alle de amerikanske whiskeyene.
For whiskyentusiastene regnes bourbon som en egen kategori innen whiskeyer, i og med at det inneholder minimum 51 prosent mais.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev