Det er i kategorien Art & Culture at Elizabeth Kress er funnet verdig denne høythengende utmerkelsen.
Hun er ikke uventet lykkelig over oppmerksomheten:
«Det føles skikkelig bra å få en slik anerkjennelse fra en så etablert aktør som Forbes. Jeg ble skikkelig stolt over det vi har oppnådd til nå, og det gir meg stor motivasjon til å fortsette å ha tro på vårt prosjekt. En anerkjennelse som dette bekrefter for meg at vi er på rett spor.»
Bakgrunnen for utmerkelsen er suksessen med restaurant K2 i Stavanger – hvor reell bærekraft er kjernefilosofien. Hun startet den sammen med ektemannen Ola Klepp I 2020.
Og siden den hang har de redusert matsvinnet med 50 prosent hvert år. Det har gitt mange utmerkelser, som Michelins grønne stjerne og ikke minst én Michelin-stjerne, begge i 2023.
Det er andre gang en ung norsk restaurantaktør får slik oppmerksomhet. Sist var i 2017 da kokken Christian Andre Pettersen - den gang 27 år - havnet på denne listen.