Elegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret
Foto: (Istock - Nadtochiy)
Winemakers Dinner i Oslo

Elegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret

Glad i fransk mat og vin? Ja, da må du få med deg denne smakfulle opplevelsen den 10. oktober.
12 Juni 2024 - 12:29

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse.

Stemningsfulle Klosteret Foto: Klosteret

Med franske Damien Prescod som kjøkkensjef er Klosteret den perfekte setting for en winemakers dinner med Rhône-klassikeren Paul Jaboulet Aîné.

Vinhuset som ble grunnlagt i 1834 på Hermitage-høyden i Tain l'Hermitage, har en rik arv med noen av de mest kjente vinmarkene i den nordlige Rhône-dalen. Med sine 105 hektar vinmarker, fra Cornas til Côte-Rôtie, produserer de viner som blir drukket av vinelskere verden over. Vingården har siden 2016 vært sertifisert økologisk, med et fokus på å respektere terroiret og vinrankene. Med vinmarker spredt over de store appellasjonene i den nordlige Rhônedalen, krever innhøstingen en presis organisering for å sikre at druene høstes med optimale modning. Innhøstingen utføres for hånd, noe som sikrer at druene blir behandlet med den største respekt, og at vinenes unike karakter trekkes frem.

Kommersiell direktør, Nicolas Meilly Foto: Paul Jaboulet Ainé

Denne kvelden vil representanten fra Paul Jaboulet Ainé, Nicolas Meilly, dele sin lidenskap og kunnskap om vinene. Nicolas som er kommersiell direktør for Domaines Paul Jaboulet Ainé, Domaine de La Chapelle og Domaine Caroline Frey i Nord-Rhone og Burgund, har en solid bakgrunn innen vin. Født i Lyon, episenteret for god mat og drikke, har han gjennomført WSET Level 3 og jobbet flere år i anerkjente vingårder i Burgund og Beaujolais. Siden november 2022 har han vært en del av Paul Jaboulet Ainé, hvor han har ansvar for mer enn 100 forskjellige markeder og land gjennom Frey Family Wines.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å smake på noen av de beste vinene fra Paul Jaboulet Aîné kombinert med deilig mat fra Klosteret.

Jaboulet.png [27.91 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje
Dagens rett

Pannestekt steinbit blir utrolig god med en saus basert på skalldyr og med hjemmelaget persilleolje

Har du ikke skalldyrkraft, kan du fint bruke fiskekraft. Denne sausen kan du dessuten servere til alle typer hvit fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke mer enn en stekt reke som skal til for å gjøre biffen ekstra interessant
Dagens rett

Det er ikke mer enn en stekt reke som skal til for å gjøre biffen ekstra interessant

Surf & Turf er et begrep man benytter om mat som består av både kjøtt og fisk. Som selvsagt kommer fra USA hvor det er hummer som brukes. En eller to tigerreker gjør også susen. Ikke minst er det mye rimeligere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bjørn Svensson gir seg fan ikke

Den kjente kokken Bjørn Svenssons femte restaurant åpner 14.august i Bygdøy Alle i Oslo og heter Fan som rett og slett er svensk for «faen - nå er han her igjen».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Wine Spectator hyller nye norske vinkart: Best Award of Excellence 2024

I alt 18 norske spisesteder i 10 byer er tilgodesett med Best Award of Excellence i 2024-guiden til amerikanske Wine Spectator.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det må mørt lammekjøtt til for en ekte shish kebab
Dagens rett

Det må mørt lammekjøtt til for en ekte shish kebab

En ekte kebab med biter av marinert lammekjøtt stekt på grill er en kulinarisk opplevelse når den får følge av en couscoussalat. En perfekt måte å starte helgen på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En drink med virkelig blomstersmak og en vri på mojito - det er smaken av sommer det
Ukens drink
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her