Det geniale med en vellaget wienerschnitzel er dens sprø kornete ytre og den myke møre indre. En så enkel men likevel krevende rett, trenger ikke mye tilbehør. Men noe godt i glasset, primært hvitvin, fortjener den. Selvsagt fra Østerrike.
Dagens rett
Foto: (ssiltane)
Wienerschnitzel er en nytelse du bør innvilge deg oftere
Hvis du forbinder wienerschnitzel med en tørr skosåle, har du all grunn til å ta et oppgjør med denne urettferdige dommen. Det er nemlig en saftig, crispy og velsmakende opplevelse som absolutt bør få følge av en av Østerrikes mange gode viner.
02 Mars 2024 - 00:00
Ekte wienerschnitzel
Fremgangsmåte
- Klaret smør:
- Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt.
- Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.
- Kjøttet:
- Bruk kjøttbanker og bank biffene til de er ca 6-7 mm tykke. Gni litt salt inn i kjøttstykkene.
- Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.
- Dypp så kjøttstykkene først i mel, rist så av overflødig mel før de dyppes i eggene og til slutt i brødsmulene.
- Varm det klarete smøret og oljen i en stor steikepanne og steik ved middels varme to eller fire schnitzler av gangen, ca 1-1/2 minutt på hver side.
- Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.
- Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel med litt kapers i midten.
- Server med hjemmelaget potetmos og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. Her er det schnitzelen som spiller hovedrollen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå