Matkurs og vinkurs

Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo: Rodenbach, De Molen, Loxarel og Radici e Filari

Høstlige viner, ikoniske øl og spennende smaker på Grezzo

Høstlige viner, ikoniske øl og spennende smaker på Grezzo

Fire ulike produsenter har satt toppklasse øl og vin til Grezzos nydelige meny. Gjør deg klar for en unik smaksopplevelse.
28 August 2022 - 08:01

Grezzo restaurant åpnet vinteren 2021 og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter som gang på gang får strålende anmeldelser. Denne gangen har de utviklet en meny som passer både til øl og vin, og vi gleder oss stort til å smake de deilige kombinasjonene.

Brouwerij Rodenbach

Brouwerij Rodenbach anses som ølets Rolls-Royce og ble stiftet av de fire brødrene Rodenbach i 1821. Den ene av brødrene, Pedro, kjøpte med tiden ut de andre og det er siden den gang hans etterfølgere som har tatt over bryggetradisjonen.

De fire brødrene Rodenbach startet bryggeriet i 1821.
De fire brødrene Rodenbach startet bryggeriet i 1821. (Foto: Brouweij Rodenbach)


Rodenbach er mestere på fatlagrede surøl, og det er nettopp denne typen øl som har gjort dem så berømte. På folkemunne er deres eikefatlagrede, vinøse øl i flamsk stil kjent som "Belgias burgunder", og deres Rodenbach Grand Cru er et av verdens mest ikoniske øl. Brouwerij Rodenbachs øl er særdeles matvennlige og er det ypperste man kan finne av komplekse og elegante surøl. 

Brouwerij De Molen

Bryggmester Menno Olivier startet i 2004 sitt eget bryggeri i garasjen. Selskapet vokste raskt og bryggeriet ble flyttet til en gammel vindmølle fra 1697 ved elven i Bodegraven, Nederland. Menno ser det som sitt oppdrag å gjenopprette den nederlandske ølkulturen og brygging av tradisjonelle regionale øl.
De Molen har flere ganger toppet listen over Ratebeers 100 beste bryggerier, og har fått et rykte om å konsekvent brygge øl i verdensklasse. Særlig er de kjent for sine komplekse og store portere, stouter og barley wines i ulike fatlagringsvariasjoner.

Fra De Molen kommer Brand Manager Jolinke Golbach. Jolinke er ølsommelier som gjennom mange år har samlet erfaring om belgiske og nederlandske bryggekunster, og vil innvie oss i både De Molens og Rodenbachs ulike tilnærminger til brygging og fatlagring.

De Molen er kjent for sine fatlagrede stouter og portere
De Molen er kjent for sine fatlagrede stouter og portere. (Foto: De Molen)

Loxarel
Joseph Mitjans produserte som 16-åring sine første 1000 flasker musserende vin, og har med årene gjort Loxarel til en av Penedes' fremste forkjemperne for biodynamisk vinmaking. Joseph kombinerer innovative metoder med eldgamle teknikker og lokale druer, noe som i kombinasjon med bruk av leireamforer gir helt unike viner. Navnet Loxarel er en hommage til husets emblematiske druevariant, xarel·lo, og særlig skiller husets røde viner seg ut, nettopp på grunn av deres fremstillingsmetode.
Fra Loxarel kommer Joseph Mitjans for å presentere sine viner og fortelle om hva som gjør dem unike, samt om bruken av de lokale druene som Loxarel igjen har fått til å skinne.

Loxarel har igjen fått de lokale druene til å skinne. (Foto: Loxarel)
Loxarel har igjen fått de lokale druene til å skinne. (Foto: Loxarel)


Radici e Filari

Familien Boganza, med Emanuele i høysetet, har produsert høykvalitetsviner i hjertet av Piemonte i mer enn 30 år. Emanuele har et ønske om at mennesker skal være så lite involvert i vinmakingsprosessen som mulig, og resultatet er nebbiolo og barbera med rene uttrykk som rett og slett smaker av liv.

Familien Boganza utgjør vinhuset Radici e Filari. (Foto: Radici e Filari)
Familien Boganza utgjør vinhuset Radici e Filari. (Foto: Radici e Filari)

«Radici e filari» betyr «røtter og rader», og beskriver kjernen i vinhusets filosofi – her dreier alt seg om vinmarkene. Målet er at årstidenes sesonger - gjennom gjødsling og høsting - gjør at vi føler oss i harmoni med naturen, jorden og andre mennesker. Emanuele sier at vinene hans kommer fra fremtiden, og hvorfor kommer han selv for å fortelle denne kvelden.

Allergi
Dersom du har eventuelle allergier, er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her