Grezzo restaurant åpnet vinteren 2021 og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter som gang på gang får strålende anmeldelser. Denne gangen har de utviklet en meny som passer både til øl og vin, og vi gleder oss stort til å smake de deilige kombinasjonene.
Brouwerij Rodenbach
Brouwerij Rodenbach anses som ølets Rolls-Royce og ble stiftet av de fire brødrene Rodenbach i 1821. Den ene av brødrene, Pedro, kjøpte med tiden ut de andre og det er siden den gang hans etterfølgere som har tatt over bryggetradisjonen.
Rodenbach er mestere på fatlagrede surøl, og det er nettopp denne typen øl som har gjort dem så berømte. På folkemunne er deres eikefatlagrede, vinøse øl i flamsk stil kjent som "Belgias burgunder", og deres Rodenbach Grand Cru er et av verdens mest ikoniske øl. Brouwerij Rodenbachs øl er særdeles matvennlige og er det ypperste man kan finne av komplekse og elegante surøl.
Brouwerij De Molen
Bryggmester Menno Olivier startet i 2004 sitt eget bryggeri i garasjen. Selskapet vokste raskt og bryggeriet ble flyttet til en gammel vindmølle fra 1697 ved elven i Bodegraven, Nederland. Menno ser det som sitt oppdrag å gjenopprette den nederlandske ølkulturen og brygging av tradisjonelle regionale øl.
De Molen har flere ganger toppet listen over Ratebeers 100 beste bryggerier, og har fått et rykte om å konsekvent brygge øl i verdensklasse. Særlig er de kjent for sine komplekse og store portere, stouter og barley wines i ulike fatlagringsvariasjoner.
Fra De Molen kommer Brand Manager Jolinke Golbach. Jolinke er ølsommelier som gjennom mange år har samlet erfaring om belgiske og nederlandske bryggekunster, og vil innvie oss i både De Molens og Rodenbachs ulike tilnærminger til brygging og fatlagring.
Loxarel
Joseph Mitjans produserte som 16-åring sine første 1000 flasker musserende vin, og har med årene gjort Loxarel til en av Penedes' fremste forkjemperne for biodynamisk vinmaking. Joseph kombinerer innovative metoder med eldgamle teknikker og lokale druer, noe som i kombinasjon med bruk av leireamforer gir helt unike viner. Navnet Loxarel er en hommage til husets emblematiske druevariant, xarel·lo, og særlig skiller husets røde viner seg ut, nettopp på grunn av deres fremstillingsmetode.
Fra Loxarel kommer Joseph Mitjans for å presentere sine viner og fortelle om hva som gjør dem unike, samt om bruken av de lokale druene som Loxarel igjen har fått til å skinne.
Radici e Filari
Familien Boganza, med Emanuele i høysetet, har produsert høykvalitetsviner i hjertet av Piemonte i mer enn 30 år. Emanuele har et ønske om at mennesker skal være så lite involvert i vinmakingsprosessen som mulig, og resultatet er nebbiolo og barbera med rene uttrykk som rett og slett smaker av liv.
«Radici e filari» betyr «røtter og rader», og beskriver kjernen i vinhusets filosofi – her dreier alt seg om vinmarkene. Målet er at årstidenes sesonger - gjennom gjødsling og høsting - gjør at vi føler oss i harmoni med naturen, jorden og andre mennesker. Emanuele sier at vinene hans kommer fra fremtiden, og hvorfor kommer han selv for å fortelle denne kvelden.
Allergi
Dersom du har eventuelle allergier, er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs. Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.
OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.