Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 21. februar

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård åpner dørene og byr på 5 lekre retter til 5 fantastiske champagner fra en helt spesiell produsent.
19 Desember 2022 - 12:34

21. februar er det duket for en storslagen middag hos Nedre Foss Gård. En av Champagnes beste produsenter tar med seg fem av sine beste vinner denne kvelden. Kjøkkensjefen på Nedre Foss går komponerer en rålekker 5-retters meny. Denne kvelden blir med andre ord en smakfull opplevelse for alle og en hver. Du som gjest for også en unik mulighet til å treffe vinmakeren Damien Coutelas denne kvelden. Han vil dele spennende informasjon og historier om vinhuset. 

Vinene du får smake denne kvelden er A.D. Coutelas Louis Victor som er laget på soleraprinsippet, A.D. Coutelas Origin Brut som er en klassisk brut og A.D. Coutelas Brut Vintage 2015. Deres rosé A.D. Coutelasd Rosé Elixir Assemblage blir også servert. Kronen på verket er toppvinen A.D. Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut som er en svært kompleks og lekker champagne.

Her kan du lese hva Apéritif mener om A.D. Coutelas sine viner

A.D. Coutelas har tilsammen hatt 8 generasjoner med vinmakere, og nå er det driftige Damien Coutelas som står for produksjonen. De startet opp for over 200 år siden, og har siden mellomkrigstiden produsert champagne av svært høy kvalitet. Vinhusets ligger i dag i landsbyen Dizy 

Coutelas lager champagne av alle tre klassiske druesorter, men dyrker de forskjellige typene i forskjellige jordsmonn for at terroriet skal sette et ekstra preg på vinene. I tillegg har de gjennom de siste åtte årene gjødslet med norsk tang i vinmarkene, noe som gir et salt og mineralsk touch. Her er det også fokus på kvalitet over kvantitet som gjelder, da druene vokser på gamle vinstokker som gir lav avkastning, men druer av høy kvalitet. 

Kveldens meny vil bli tilgjengelig snart.

unnamed.jpeg [160.97 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde
+

Vin fra Languedoc: Økende finesse og større dybde

Languedoc er en vinregion kjent for sitt mangfold og ikke minst gode priser. Med 38 ulike appellasjoner snakker vi om en stor region som kan virke noe forvirrende, men de beveger seg i samme retning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Italiensk aften på Villa Paradiso
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. januar i Oslo

Italiensk aften på Villa Paradiso

Bli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

14 år gammel rødvin til 199,90
+
Ukens vin

14 år gammel rødvin til 199,90

Det er nesten bare denne regionen som kan tilby slike priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her