Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Oslo 21. februar

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Mesterlige champagner på vakre Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård åpner dørene og byr på 5 lekre retter til 5 fantastiske champagner fra en helt spesiell produsent.
19 Desember 2022 - 12:34

21. februar er det duket for en storslagen middag hos Nedre Foss Gård. En av Champagnes beste produsenter tar med seg fem av sine beste vinner denne kvelden. Kjøkkensjefen på Nedre Foss går komponerer en rålekker 5-retters meny. Denne kvelden blir med andre ord en smakfull opplevelse for alle og en hver. Du som gjest for også en unik mulighet til å treffe vinmakeren Damien Coutelas denne kvelden. Han vil dele spennende informasjon og historier om vinhuset. 

Vinene du får smake denne kvelden er A.D. Coutelas Louis Victor som er laget på soleraprinsippet, A.D. Coutelas Origin Brut som er en klassisk brut og A.D. Coutelas Brut Vintage 2015. Deres rosé A.D. Coutelasd Rosé Elixir Assemblage blir også servert. Kronen på verket er toppvinen A.D. Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut som er en svært kompleks og lekker champagne.

Her kan du lese hva Apéritif mener om A.D. Coutelas sine viner

A.D. Coutelas har tilsammen hatt 8 generasjoner med vinmakere, og nå er det driftige Damien Coutelas som står for produksjonen. De startet opp for over 200 år siden, og har siden mellomkrigstiden produsert champagne av svært høy kvalitet. Vinhusets ligger i dag i landsbyen Dizy 

Coutelas lager champagne av alle tre klassiske druesorter, men dyrker de forskjellige typene i forskjellige jordsmonn for at terroriet skal sette et ekstra preg på vinene. I tillegg har de gjennom de siste åtte årene gjødslet med norsk tang i vinmarkene, noe som gir et salt og mineralsk touch. Her er det også fokus på kvalitet over kvantitet som gjelder, da druene vokser på gamle vinstokker som gir lav avkastning, men druer av høy kvalitet. 

Kveldens meny vil bli tilgjengelig snart.

unnamed.jpeg [160.97 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekesild og chips bare må prøves
Dagens rett

Spekesild og chips bare må prøves

Sild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her