Hvem kan delta
Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.
Utforming av oppskriften
Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du må selv komponere og sende inn oppskriften.
Retten bestå av følgende komponenter:
Torsk (fersk eller lettsaltet) eller utvannet tørrfisk. Det er også mulig å bruke tørrfisksnacks-produkter.
Hovedingrediensene i retten skal være norske.
Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.
Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.
Praktiske opplysninger
For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Rådhusplassen den 12. september 2015. Konkurransen arrangeres under Matstreif – Norges største matfestival.
- Kandidatene får hver sin hjelpekokk i finalen.
- Kandidaten må tilberede hovedråvaren.
- Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten.
- Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter må skje innenfor finalens tidsbegrensning.
- Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av kokekar.
- Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.
Påmeldingsfrist:
Vi må ha oppskriften senest fredag 1. september 2015.
Slik skal du skrive oppskriften
- Sett navn på retten.
- Beregn råvarer for fire porsjoner.
- Beskriv retten (kortfattet).
- Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller gram.
- Angi antallet av hver ingrediens og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig.
- Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften.
- Beskriv fremgangsmåte.
- Beskriv hvordan du vil legge opp maten på tallerkenen.
Bedømming
En meget kompetent jury gjennomgår de innsendte oppskriftene.
Hver dag frem til den 1. september, publiseres en av de innsendte oppskriftene på www.aperitif.no.
Juryen velger deretter ut to finalister som skal konkurrere lørdag 12. September på Rådhusplassen kl 16.30.
Finalistene blir kontaktet for detaljene rundt selve finalen umiddelbart etter den 1. september.
Juryens beslutning kan ikke ankes.