Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Regler NM for amatørkokk 2015

Regler NM for amatørkokk 2015

Slik er reglene for årets konkurranse
25 August 2015 - 09:30

Hvem kan delta

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Utforming av oppskriften

Oppskriften kan ikke være kopiert fra en kokebok eller hentet fra nettet. Du må selv komponere og sende inn oppskriften.

Retten bestå av følgende komponenter:

Torsk (fersk eller lettsaltet) eller utvannet tørrfisk. Det er også mulig å bruke tørrfisksnacks-produkter.

Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.
Torsk i fersk, lettsaltet eller tørket form.

 

Hovedingrediensene i retten skal være norske.

Oppskriften skal være beregnet for fire personer og ikke ta mer enn 30 minutter å tilberede. Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt i bedømmingen.

Foreslå gjerne et drikkefølge til retten hvis du ønsker.

Praktiske opplysninger

For å delta i NM for amatørkokk må du sende inn din oppskrift. Blant de innsendte oppskriftene vil det bli valgt ut to finalister som møtes til en kokkekamp på Rådhusplassen den 12. september 2015. Konkurransen arrangeres under Matstreif – Norges største matfestival.

  • Kandidatene får hver sin hjelpekokk i finalen.
  • Kandidaten må tilberede hovedråvaren.
  • Kandidaten vil på finaledagen ha 30 minutter til rådighet til ferdigstillelse av retten.
  • Det vil bli gitt anledning til å forberede noen av ingrediensene innen finalen (klargjøring av grønnsaker, krafter ol), men ferdigstillelsen av rettens enkelte komponenter må skje innenfor finalens tidsbegrensning.
  • Kandidatene vil ha hvert sitt identiske kjøkken bestående av to benker, ett kjøleskap og en komfyr, samt et godt utvalg av kokekar.
  • Spesielle redskaper må kandidatene besørge selv.

Påmeldingsfrist:

Vi må ha oppskriften senest fredag 1. september 2015.

Send inn din oppskrift her

Slik skal du skrive oppskriften

  • Sett navn på retten.
  • Beregn råvarer for fire porsjoner.
  • Beskriv retten (kortfattet).
  • Angi mengder i liter, dl, ss, ts, kg eller gram.
  • Angi antallet av hver ingrediens og bruk ½, ¼ eller ¾ når det er nødvendig.
  • Skriv ned ingrediensene i den rekkefølgen de brukes i oppskriften.
  • Beskriv fremgangsmåte.
  • Beskriv hvordan du vil legge opp maten på tallerkenen.

Bedømming

En meget kompetent jury gjennomgår de innsendte oppskriftene.

Hver dag frem til den 1. september, publiseres en av de innsendte oppskriftene på www.aperitif.no.

Juryen velger deretter ut to finalister som skal konkurrere lørdag 12. September på Rådhusplassen kl 16.30.

Finalistene blir kontaktet for detaljene rundt selve finalen umiddelbart etter den 1. september.

Juryens beslutning kan ikke ankes.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her