Dørene på Kast Loss og Buene stengt

Risør Restaurantdrift og Restauranthuset Buene har meldt oppbud. Dermed står over 20 ansatte uten arbeid.
Redaksjonen
12 Oktober 2009 - 12:00

- Det har heldigvis blitt vist mye forståelse for situasjonen både fra ansatte, kunder og kreditorer. Det sier Kittel Gjernes til Aust Agder Blad etter at han tirsdag formiddag orienterte de ansatte i de to selskapene.

Stått på
- For min del kan jeg bare si at når beslutningen om oppbud nå er tatt føles det nesten som en befrielse. Jeg har stått på for å få dette til og skape en regningssvarende drift, men har ikke lykkes. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg håper andre har lyst til å prøve seg. Det er nemlig fortsatt stor interesse for å gå på restaurant i Risør. Det kan vi se av omsetningstallene, sier han og forteller eksempelvis at det bare skiller drøye 50.000 i omsetning mellom tilsvarende periode i fjor og i år.

Overtok i 2002
Kittel Gjernes overtok driften av Kast Loss gjennom selskapet Risør Restaurantdrift i 2002.
- Virksomheten har egentlig gått ganske bra. men vanskelighetene begynte da politikerne ikke ville akseptere at Stand By var en nattklubb og krevde at stedet skulle ha samme åpningstider som de øvrige utestedene i byen. Da ble det plutselig minustall i regnskapet, sier han. Han trekker også fram de to flyterestaurantene, Trossa og Hyssingen, som eksempler på hvordan været har betydning for regnskapet.

- I år har det vært dårlig utevær under store deler av sommeren. Det fikk store konsekvenser for begge serveringsstedene.

I 2007 ble det en åpning for at Kittel Gjernes kunne innlemme Buene i sin portefølje. Gjennom selskapet Restauranthuset Buene åpnet han en virksomhet på stedet som ved flere tidligere anledninger hadde gått konkurs.

Når det gjelder årsaken til at det hele gikk skeis, sier Kittel Gjernes at det er mange ulike sammenhenger. - Men det er klart at et høyt lønnsnivå i serveringsbransjen har hatt sin betydning, sier han.

Hukken i fokus
Men om Kittel Gjernes nå må takke farvel til restaurantvirksomheten akter han ikke å bryte all forbindelse til bransjen. -Nei, selv om det er helt uaktuelt å involvere meg i driften av Buene eller Kast Loss igjen, skal jeg satse videre på Hukken. Jeg vil ha fokus på driften av dette stedet nå. Det har vist en solid og bærekraftig utvikling de senere årene med mange hyggelige gjester, sier Gjernes til Aust Agder Blad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her