Dørene på Kast Loss og Buene stengt

Risør Restaurantdrift og Restauranthuset Buene har meldt oppbud. Dermed står over 20 ansatte uten arbeid.
Redaksjonen
12 Oktober 2009 - 12:00

- Det har heldigvis blitt vist mye forståelse for situasjonen både fra ansatte, kunder og kreditorer. Det sier Kittel Gjernes til Aust Agder Blad etter at han tirsdag formiddag orienterte de ansatte i de to selskapene.

Stått på
- For min del kan jeg bare si at når beslutningen om oppbud nå er tatt føles det nesten som en befrielse. Jeg har stått på for å få dette til og skape en regningssvarende drift, men har ikke lykkes. Det må jeg bare ta til etterretning. Jeg håper andre har lyst til å prøve seg. Det er nemlig fortsatt stor interesse for å gå på restaurant i Risør. Det kan vi se av omsetningstallene, sier han og forteller eksempelvis at det bare skiller drøye 50.000 i omsetning mellom tilsvarende periode i fjor og i år.

Overtok i 2002
Kittel Gjernes overtok driften av Kast Loss gjennom selskapet Risør Restaurantdrift i 2002.
- Virksomheten har egentlig gått ganske bra. men vanskelighetene begynte da politikerne ikke ville akseptere at Stand By var en nattklubb og krevde at stedet skulle ha samme åpningstider som de øvrige utestedene i byen. Da ble det plutselig minustall i regnskapet, sier han. Han trekker også fram de to flyterestaurantene, Trossa og Hyssingen, som eksempler på hvordan været har betydning for regnskapet.

- I år har det vært dårlig utevær under store deler av sommeren. Det fikk store konsekvenser for begge serveringsstedene.

I 2007 ble det en åpning for at Kittel Gjernes kunne innlemme Buene i sin portefølje. Gjennom selskapet Restauranthuset Buene åpnet han en virksomhet på stedet som ved flere tidligere anledninger hadde gått konkurs.

Når det gjelder årsaken til at det hele gikk skeis, sier Kittel Gjernes at det er mange ulike sammenhenger. - Men det er klart at et høyt lønnsnivå i serveringsbransjen har hatt sin betydning, sier han.

Hukken i fokus
Men om Kittel Gjernes nå må takke farvel til restaurantvirksomheten akter han ikke å bryte all forbindelse til bransjen. -Nei, selv om det er helt uaktuelt å involvere meg i driften av Buene eller Kast Loss igjen, skal jeg satse videre på Hukken. Jeg vil ha fokus på driften av dette stedet nå. Det har vist en solid og bærekraftig utvikling de senere årene med mange hyggelige gjester, sier Gjernes til Aust Agder Blad.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia
Ukens drink

Det er nå vi trenger sommerstemning: Danmark møter Karibia

Med dansktappet rom og dansk hylleblomstlikør som en daiquiri i glasset kan bare høsten komme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det danske romeventyret
+

Det danske romeventyret

Hvis «dansk rom» høres utenkelig ut, ja, da har du ikke fulgt med. I dag finnes 15 danske destillerier som lager rom fra bunnen av. Og rom som importeres fra Karibia for å modnes i Danmark.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken
Dagens rett

Lager du dipen selv, er det greit at kyllingvingene er fra butikken

Kyllingvinger er deilig snacks, og spesielt godt når det er fredag og kanskje sågar ferie. Når de er ferdigstekte fra butikken, er det bare litt finjustering og tilbehøret som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mens vi venter på at kulda tar skikkelig tak, er langhe nebbiolo den perfekte rødvinen
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her