Ukens kake

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?
Foto: (Mats Dreyer)

Dette har du kanskje ikke prøvd før: spekeskinke i iskremen?

Du kommer til å bli positivt overrasket for salt og søtt smaker jo helt fantastisk sammen.
19 August 2021 - 10:00

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Hjemmelaget iskrem med sprø Parma-skinke

Fremgangsmåte

Del vaniljestangen i to på langs. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

Legg skivene med Parma-skinke på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.

Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme isrøren.

Avkjøl isrøren.

Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Parma-skinke, og kjør til isen er ferdig.

Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær i skiver og finhakket mynte før servering.

Tips:
Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du isrøren i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er fryst.

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her