Del vaniljestangen i to på langs. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.
Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Legg skivene med Parma-skinke på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.
Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.
Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.
Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme isrøren.
Avkjøl isrøren.
Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Parma-skinke, og kjør til isen er ferdig.
Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.
Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær i skiver og finhakket mynte før servering.
Tips:
Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du isrøren i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er fryst.
Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget iskrem
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev